https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jeugdbewegingen poseren voor brandweerkalender

De Izegemse brandweer werkte samen met de jeugdbewegingen om de jaarkalender vorm te geven. De jeugd ging massaal op het aanbod in. (foto Frank) © Frank Meurisse Frank Meurisse
Redactie KW

De Izegemse brandweer werkt samen met de jeugdbewegingen voor de jaarlijkse brandweerkalender.

De kalender van de Izegemse brandweer is jaarlijks een felbegeerd item. De exemplaren gaan vlotjes van de hand bij de deur-aan-deurverkoop. Alleen kon dat vorig jaar niet door corona. Toch is de kalender toen verschenen. “We verkochten die via tal van handelszaken in de stad”, zegt Christophe Soete. “We zijn die mensen daar heel dankbaar voor. Ook dit jaar zal de kalender weer via deze weg te verkrijgen zijn, maar gelukkig mogen we nu ook weer van deur tot deur gaan. Dat doen we vanaf half september.”

Het is eigenlijk de vriendenkring van de Izegemse brandweer die achter de uitgave van de kalender schuilgaat. Met de opbrengst worden sociale doelen binnen de brandweerpost gesteund. “Denk hierbij bijvoorbeeld aan teambuildingactiviteiten, steun voor als iemand bij de brandweer zelf in nood geraakt, of de inrichting van een fitnessruimte”, aldus voorzitter van die vriendenkring Christophe.

“De Izegemnaar kijkt echt wel elk jaar uit naar die kalender. Ook al omdat op de achterflap de nummers en gegevens terug te vinden zijn van de meest courante nood- en nutsdiensten. Maar uiteraard is er ook voor elke maand een aparte pagina met daarop een grote foto.” In het verleden werd hiervoor vaak teruggegrepen naar markante interventies. De jongste jaren worden vaak zaken in scène gezet, zoals dit keer.

Bluskracht

“We voeren in de kalender 2022 de jeugdbewegingen van onze stad op. Er zijn er twaalf dus kunnen we voor elke maand één voorzien.” Er werd samengezeten en naar mogelijkheden gezocht. De jongeren kwamen vaak zelf met inspiratie af. “Zo hadden de Scouts en Gidsen het voorstel om een waterballonnengevecht te houden: zij met ballonnen en wij met brandspuiten. Helaas waren hun ballonnen niet opgewassen tegen onze bluskracht”, lacht Christophe. Enkele Padvinders van Sint-Joris werden dan weer aan een reddingstouw onderaan Emelgembrug gehangen. “Ook hier zat er een link in: de Padvinders zijn heel bedreven in het sjorren en daar komen uiteraard ook touwen bij te pas”, legt de voorzitter uit.

Zowel de vriendenkring als de jeugdbewegingen amuseerden zich kostelijk bij het inblikken van de foto’s. “We gunnen het die jongeren. Na maandenlange stilte door corona waarin het voor hen bijna onmogelijk was hun werking overeind te houden, mogen ze nu toch eens in de spotlights geplaatst worden. Bovendien helpen ze mee met de verkoop en kunnen ze zo ook hun kas nog wat spijzen, per verkochte kalender krijgen ze een deel van de opbrengst.” (MI)

De kalender kost 5 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten