Jeugdbewegingen helpen bij bedeling tweede herbruikbare mondmasker in Wevelgem

© SL
Redactie KW

De gemeente Wevelgem bezorgt alle inwoners ouder dan 12 jaar deze week een tweede herbruikbare mondmasker. Daarvoor kunnen ze rekenen op de hulp van Wevelgemse jeugdverenigingen. Geen verrassingen deze keer, het zijn opnieuw roze mondmaskers.

60 vrijwilligers van verschillende Wevelgemse jeugdbewegingen stoppen 27.050 mondmaskers in enveloppen. Net zoals de werknemers van de gemeentelijke diensten een paar maanden geleden, doen ze dat vanuit de Porseleinhallen. Komende zaterdag zullen opnieuw enkele tientallen vrijwilligers de straat op trekken om de mondmaskers te bussen.

“Door jeugdbewegingen te betrekken bij de verdeling geven we hen de kans om een centje bij te verdienen voor in hun clubkas”, stelt burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V). “De jeugdbewegingen zagen de voorbije maanden immers heel wat van de activiteiten waarmee ze normaal wat fondsen werven, in het water vallen door het coronavirus.”

In mei kregen de inwoners een eerste herbruikbaar mondmasker in de bus, dankzij een samenwerking 14 andere steden en gemeenten uit Zuid-West-Vlaanderen en met W13, Leiedal en Fluvia. “Omdat mondmaskers nog een tijdje een deel van ons leven zullen uitmaken, hebben we dus beslist om aan elke inwoner – van het geboortejaar 2008 en ouder -nog een extra kwalitatief, herbruikbaar mondmasker te geven. Ook herbruikbare mondmaskers worden na een tijdje best vervangen“, besluit burgemeester Seynhaeve.

(SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier