Jeugdafdeling Pittemse Sint-Jozefkliniek steunt hulpverleners

Redactie KW

De coronamaatregelen hebben er voor gezorgd dat de Pittemse Sint-Jozefkliniek volledig in quarantaine is gegaan. Het voorbije weekend besloot de groep van de jongvolwassenen een reuzenspandoek te maken om alle hulpverleners te steunen.

“De uitbraak van het coronavirus heeft ons, vanuit het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Jozefkliniek, doen besluiten dat het aangewezen was om met de hele kliniek in quarantaine te gaan.” vertelt Lisa Elyn, psycholoog op de afdeling jongvolwassenen, ons. “Dat betekent voor onze afdeling dat onze jongvolwassen (jongeren tussen 18 en 23 jaar), die normaal op woensdagnamiddag en tijdens het weekend naar huis gaan, nu permanent hier blijven.”

“Het spreekt voor zich dat het niet evident is om 24 op 7 met een groep van om en bij de 20 mensen intens samen te leven. We spreken hier concreet over jongeren die over een langere periode (ongeveer een jaar) een intensieve behandeling bij ons volgen en die nu geconfronteerd worden met programma’s die om praktische en organisatorische redenen aangepast zijn. Het spreekt voor zich dat ontspanning in het weekend meer dan ooit belangrijk is. Zo hebben we, een beetje tegen onze vroegere principes in, op een aantal tv’s Netflix geïnstalleerd.”

“Daarnaast organiseren we tal van activiteiten, die zo veel mogelijk in openlucht doorgaan. Het voorbije weekend opperde iemand van de groep het idee om een spandoek te maken om de hulpverleners, zowel bij ons als hierbuiten, een hart onder de riem te steken. We hebben ons meteen aan het naaien (om een zo groot mogelijk doek te krijgen) en schilderen gezet met het huidige spandoek aan onze gevel als resultaat. Ik geef toe dat het, wanneer je dit ziet hangen, echt wel extra motivatie geeft en een stimulans om samen door deze moeilijke tijden te geraken.” (JG)