Zomers speelplezier voor de Meense jeugd

Burgemeester Eddy Lust, VTI-directeur Frederik Bevernage en animatoren Laura Dupont, Alice Ducatelle en An-Sofie Vandamme bij de voorstelling van de zomerspeelpleinwerking.© WO
Burgemeester Eddy Lust, VTI-directeur Frederik Bevernage en animatoren Laura Dupont, Alice Ducatelle en An-Sofie Vandamme bij de voorstelling van de zomerspeelpleinwerking.© WO
Redactie KW

De speelpleinwerking in Menen moest tijdens de paasvakantie voor het tweede jaar op rij noodgedwongen afgelast worden door corona. Tijdens de zomervakantie zal alles een normaal verloop kennen. De speelpleinwerking in Menen zal deze zomer doorgaan in de omgeving van het VTI.

“Voor Menen gaat de speelpleinwerking dus niet door in het Park Ter Walle aangezien dit nu ingericht is als vaccinatiecentrum”, zegt burgemeester Eddy Lust (Open VLD), die nog tot op het einde van het jaar bevoegd is voor de jeugd. “We keken dus uit naar een alternatieve locatie. We kunnen nu terecht in het VTI en daar zijn we directeur Frederik Bevernage enorm dankbaar voor. Hier kunnen ze gebruikmaken van de binnen- en buitenruimte en ook de omgeving biedt volop speelgelegenheid.”

“In Lauwe en Rekkem wordt de speelpleinwerking ondergebracht in de gemeentelijke basisscholen De Wonderwijzer en Barthel”, geeft de burgemeester nog mee.

Extra animatoren gezocht

De speelpleinwerking is er voor kinderen vanaf 3 jaar tot 11 jaar. Jongeren van 12 tot 15 jaar kunnen er ook terecht, voor hen is er een tienerwerking voorzien. De speelpleinwerking wordt georganiseerd tussen 5 juli en 27 augustus met uitzondering van twee weken. In Menen en Lauwe is er geen speelpleinwerking van 19 tot 30 juli en in Rekkem van 2 tot 13 augustus.

Op alles optimaal te laten verlopen, is men ook nog op zoek naar extra animatoren. 15-plussers die een fijne vakantie willen beleven en een zakcentje bijverdienen, zijn welkom om het team te versterken. Alle info daaromtrent is terug te vinden op www.menen.be/animatorinmenen .

Inschrijven

Kinderen inschrijven voor de zomerspeelpleinwerking kan vanaf 1 juni. “Dat is wat later dan gewoonlijk maar we willen een zo correct mogelijk zicht hebben op de grootte van de bubbels op dat moment. We hopen alvast opnieuw veel kinderen te mogen verwelkomen. Vorig jaar waren er dat 690”, besluit burgemeester Lust. (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier