Zoeber in Hooglede moet ook open tijdens vakanties, vindt oppositie

Schepen Frederik Sap op het speelplein dat tijdens de vakanties bestemd is voor de speelpleinwerking.© (foto JT)
Schepen Frederik Sap op het speelplein dat tijdens de vakanties bestemd is voor de speelpleinwerking.© (foto JT)
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Zoeber is sinds kort vrij toegankelijk voor iedereen. Kinderen kunnen er ravotten terwijl de ouders al wandelend een frisse neus kunnen ophalen. Veel inwoners gingen hier al gretig op in. Tijdens de vakantieperiodes wordt het domein echter afgesloten voor de speelpleinwerking en dat stoot oppositieraadslid Kristof Pillaert (Groep 21) tegen de borst.

“De heraanleg van Zoeber kostte de belastingbetaler 300.000 euro”, aldus Pillaert. “Dat komt neer op 30 euro per inwoner. Een doorsnee gezin betaalde dus zo’n 120 euro hiervoor. Als de grootouders tijdens de vakantie met de kleinkinderen naar Zoeber willen trekken, kunnen ze dit niet terwijl die ook meebetaald hebben. Ondertussen is twee derde van de kinderen die tijdens de vakantie op Zoeber komen spelen van buiten onze gemeente. Hun ouders betaalden niet mee. Als onze inwoners hun kinderen tijdens die vakantie aan de speelpleinwerking willen laten deelnemen, moeten ze nog eens betalen. Dat krijg ik niet uitgelegd aan de mensen. Kan er geen korting voorzien worden voor kinderen van Hoogleedse gezinnen?”

Burgemeester Rita Demaré (CD&V) counterde: “Tot voor kort was het domein altijd gesloten, behalve voor de speelpleinwerking. Nu is het wel altijd open, behalve tijdens de paas- en de zomervakantie. In het weekend is het echter wel open. Dat is dus een serieuze vooruitgang in vergelijking met vroeger.” Ook partijgenoot Arne De Brabandere, zelf actief betrokken bij de speelpleinwerking, nam het op voor deze beslissing: “De werking van speelplein Zoeber wordt in heel Vlaanderen bejubeld. Enerzijds zijn er een aantal begeleide activiteiten en anderzijds kunnen ze ook vrij spelen. Die succesformule willen we niet wijzigen, dat betekent wel dat we de site moeten afsluiten tijdens de werking om de veiligheid van de kinderen te garanderen.” (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.