https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Youth For Music steunt kwetsbare jongeren bij het ontplooien van muzikale talenten

Geert Lefevre (Road Rock), schepen Kelly Detavenier, Dieter De Waele (Youth for Music) ditrecteur Eric Desimpelaere.©JVGK
Geert Lefevre (Road Rock), schepen Kelly Detavenier, Dieter De Waele (Youth for Music) ditrecteur Eric Desimpelaere.©JVGK
Redactie KW

Het conservatorium van de stad Kortrijk start een samenwerking met de organisatie Youth for Music en Road Rock. Youth for Music wil alle jongeren de kans geven hun muzikale talenten te ontplooien. De vereniging krijgt hulp van Road Rock.

Youth For Music vindt dat de huur of aankoop van een instrument geen struikelblok mag zijn om muzikale talenten te ontplooien. “Zeker al niet voor kwetsbare jongeren”, zegt Dieter Dewaele, die een partner vond in Road Rock van Geert Lefevre. Zij willen daar samen iets aan doen.

“Muziek is een inspirerende creativiteit. Wij willen beloftevolle jeugd ondersteunen in hun muzikale groei en hen verder zien evolueren. Daarvoor doen we het. En wie weet, misschien kunnen we een band samenstellen die op Road Rock speelt”, zegt Geert Lefevre. Zo krijgt iedereen die zich inschrijft aan het Conservatorium de kans om gedurende vier schooljaren een gratis instrument aan te leren. Youth For Music zorgt voor de instrumenten, het Conservatorium voor de opleiding.

Iedereen een kans

“Wij betalen het eerste en tweede jaar het huurgeld voor hun instrument. Het derde en vierde jaar huurgeld wordt betaald door de stad Kortrijk”, aldus Dieter. “Het is een mooi project en engagement van Youth for Music, een verrijking voor het Conservatorium. Onze missie is iedereen de kans geven om een muziekinstrument te leren bespelen. Met deze samenwerking is een heel mooie stap gezet om die missie war te maken”, zegt directeur van het Conservatorium Erik Desimpelaere. Na vier jaar kan een jury er de beste leerlingen uithalen. “Dat kan een motivatie zijn om verder te doen en vol te houden.”

De directeur schat in dat er zo’n 40 leerlingen zullen beginnen. “Elke jongere heeft recht op onderwijs en dat geldt ook voor deeltijds kunstonderwijs. We zijn ontzettend blij met dit initiatief van Youth for Music. Cultuurbeleving en muziek zijn een bindende kracht. Kinderen uit gezinnen met minder financiële draagkracht worden zo ondersteund in hun opleiding aan ons Conservatorium. De selectie van de kwetsbare jongeren gebeurt via sociaal onderzoek”, aldus schepen van Kunstonderwijs Kelly Detavernier (N-VA). Op 17 mei starten de inschrijvingen voor het schooljaar 2021-2022 in het Conservatorium.

(PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten