Young Spirit Oostende start nieuw werkjaar

Er daagden enkele nieuwe gezichten op uit Mariakerke, Stene, de Konterdam en het stadscentrum. (foto BVO) © Bliek Vermeire
Redactie KW

In jeugdhuis De Takel aan de Elisabethlaan in Mariakerke vond vorige week de eerste activiteit van het nieuw werkjaar van Young Spirit Oostende plaats. De leden van deze jonge vereniging zijn gevormde tieners die de kans krijgen op een speelse en zinvolle manier bezig te zijn met het christen-zijn.

“Young Spirit Oostende wil jongeren die op zoek zijn naar zingeving een plaats aanbieden waar ze kunnen groeien, andere jongeren ontmoeten, zich engageren en zo hun christelijke identiteit vorm kunnen geven”, zegt begeleider Johan Vervaeke. “Bij het startschot van Young Spirit 2021-2022 daagden enkele nieuwe gezichten op uit Mariakerke, Stene, Konterdam en het stadscentrum. Anderen hadden vorig jaar al geproefd van het aanbod van Young Spirit Oostende. Gastspreker Paulus, genoemd naar één van de apostels, nam het woord.”

Rust na hectische schooldag

“Hij vertelde aan de jonge christenen van Oostende hoe hij – letterlijk – geraakt was door de man die zijn leven overhoop gegooid had. Hij had een Stem gehoord die hem opriep om over Jezus te gaan getuigen overal ter wereld, ook bij ons in Oostende. Paulus gaat dit jaar met Young Spirit mee op stap, maar hij niet alleen. Begeleiders Pedro Ayala, Fred Wamare, Hoan Pham, Kristine Decroos en mezelf staan vanaf nu elke dinsdagavond klaar met de nodige spelletjes, maar ook met luisterend oor. Eenmaal per maand gaan leden en begeleiders even dieper in op een bepaald thema en is er al eens tijd om een feestje te vieren”, gaat Johan verder.

“De ruimte van het jeugdhuis biedt plaats aan jongeren die even tot rust willen komen na een hectische (school)dag of week. Even weg uit een maatschappij die een enorme druk legt op mensen, ook op jonge mensen. Young Spirit Oostende neemt bovendien deel aan enkele activiteiten ingericht door IJD, de jeugddienst van ons bisdom. Wat zij betekenen voor ons en het jongerenpastoraal in de provincie legde Lisa De Zutter, stafmedewerker bij IJD, even uit aan onze jongeren. Bij een hapje en een drankje maakten de tieners verder kennis met elkaar. Aansluitend genoten we nog van veen mocktail. Ten slotte volgde een avondwoord en een gebed”, aldus nog Johan Vervaeke.

Instuifmomenten

12-plussers uit de omgeving van Oostende zijn elke dinsdag tussen 19 en 21 uur welkom tijdens de instuifmomenten van Young Spirit Oostende in jeugdhuis De Takel, Elisabethlaan 221. Voor de activiteiten kan je terecht op de Facebookpagina van Young Spirit Oostende. Wie lid wil worden, betaalt 10 euro en is zo ook verzekerd voor de komende activiteiten. (BVO)

Info: 059 70 22 19 of youngspiritoostende@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier