Wevelgems vaccinatiecentrum houdt opendeurdag voor wie jonger is dan 25 jaar

Jongeren tussen 16 en 25 jaar kunnen zonder afspraak langskomen op de opendeurdag van het Wevelgemse vaccinatiecentrum. © NICOLAS MAETERLINCK BELGA
Olaf Verhaeghe

Op dinsdag 13 juli kan iedereen tussen 16 en 25 jaar die nog geen eerste dosis van een coronavaccin kreeg, zonder afspraak langslopen in het vaccinatiecentrum in Wevelgem. Op die manier wil de eerstelijnszone en het gemeentebestuur de vaccinatiegraad bij die jongste groep nog hoger krijgen.

Het vaccinatiecentrum in de Porseleinhallen in Wevelgem organiseert volgende week dinsdag 13 juli een heuse opendeurdag. Niet om te komen kijken hoe het er achter de schermen van zo’n vaccinatiehotspot aan toegaat, wel om jongeren een eerste coronaprik te kunnen aanbieden. Wie tussen 16 en 25 jaar oud is en nog geen eerste dosis kreeg, hoeft die dag geen afspraak te hebben om gevaccineerd te worden. Gewoon langskomen wanneer het je past, volstaat.

Met de opendeurdag willen het gemeentebestuur en de eerstelijnszone de vaccinatiegraad bij de tieners en jonge twintigers verder verhogen. Op dit moment kreeg al 74 procent van alle Wevelgemnaren minstens één prik, iets meer dan 40 procent van de inwoners is volledig gevaccineerd. Wie ondanks de opendeurdag zeker wil zijn van zijn of haar plekje, kan via de website www.wevelgem.be/prik1307 de nodige contactgegevens achterlaten. Voor de mensen wiens tweede prik sowieso op dinsdag 13 juli stond gepland, verandert er niets.