Warme William luistert naar zorgen en problemen in de luisterkamer

Wie zijn hart wil luchten kan terecht in de Warme William Luisterkamer. © foto Nele
Redactie KW

De gemeente Wingene, de jeugdraad en het Huis van het Kind lanceren een actie onder de noemer ‘Warme William Luisterkamer’. Kinderen en jongeren kunnen met iemand spreken en hun hart luchten in de luisterkamer.

De Warme William Luisterkamer is een vervolg op de succesvolle smileycampagne. Deze campagne kwam tot stand door het coronavirus. Het virus kende een grote impact op de leefwereld en het welzijn van kinderen en jongeren.

Sommigen voelden zich minder goed en nu zijn er nog jongeren die zich niet goed in hun vel voelen. Momenteel kunnen die jongeren en ook kinderen contact opnemen met Warme William.

“Hoewel er tal van hulpverleningsorganisaties bestaan, blijkt toch dat kinderen en jongeren er soms moeilijk de weg naar vinden”, weet schepen van Jeugd Jens Danneels. “Met een Warme William actie willen we lokaal en op een laagdrempelige manier alvast een luisterend oor bieden.”

Praten met een vertrouwenspersoon

In de luisterkamer wil men kinderen en jongeren een plek geven waar ze met elkaar of een vertrouwenspersoon kunnen praten. De Warme William Luisterkamer is dan ook een veilige kamer waar er geen oordeel wordt geveld en alle gesprekken blijven binnen de muren van de kamer.

Een gesprek onder vier ogen kan verhelderen, opluchten, inzicht en richting geven. “Een Warme William is iemand die luistert en zoekt wat er echt scheelt. Hij of zij luistert op zo een moment echt. Een plek vinden om in alle rust en kalmte je verhaal te vertellen is niet altijd even evident. Net daarom is er in Wingene de Warme William Luisterkamer. Praten over problemen met iemand kan echt helpen.”

Zelf Warme William worden

“Je kan kiezen voor een gesprek met een van de Warme Williams of met iemand naar eigen keuze of zelf Warme William worden”, vult Sean Ghesquiere aan die voorzitter is van de Jeugdraad. “Een gesprek kan geboekt worden met iemand naar eigen keuze, maar tijdens de maand augustus kan je ook terecht bij een aantal leden van de Jeugdraad, Team Jeugd of de jeugdschepen Jens Danneels.”

Reserveren van de Warme William Luisterkamer kan gratis via het online formulier op www.wingene.be/warmewilliam. Nadien haal je de sleutel op en kan het gesprek beginnen. De juiste locatie in Wingene wordt meegeven na de reservatie en dit om de privacy te garanderen.

(Nele Sabbe/foto Nele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier