Voormalig militair is nieuwe directeur van College in Waregem

Met Corinne Clauw heeft de Sint-Paulusschool campus College in Waregem een nieuwe pedagogisch directeur.© foto PNW
Met Corinne Clauw heeft de Sint-Paulusschool campus College in Waregem een nieuwe pedagogisch directeur.© foto PNW
Redactie KW

Met Corinne Clauw (41) heeft de Sint-Paulusschool campus College in Waregem een nieuwe pedagogisch directeur. De Houthulstse, die er al een lange carrière als militair heeft opzitten, vervangt Petra Depraetere.

Corinne Clauw is gehuwd en mama van drie. Ze werkte zestien jaar lang als informatiespecialist bij Defensie. “Uiteraard was het een bijzondere keuze om een militaire opleiding te volgen aan de Koninklijke School voor Onderofficieren, maar een kinderdroom ging in vervulling. Ik was als kind vrij avontuurlijk en sportief aangelegd en was erg gefascineerd door het leger”, vertelt ze.

Omdat ze wat op haar honger begon te zitten bij Defensie, koos ze nadien voor een carrière in het onderwijs. Corinne had al een bachelordiploma Frans-godsdienst op zak en behaalde recent nog een master Opleidings- en Onderwijswetenschappen. Ze gaf al les in scholengroep Prizma in Izegem en in het College van Veurne, maar maakt op 1 januari de overstap naar de Sint-Paulusschool in Waregem.

Corinne Clauw volgt Petra Depraetere op, die administratief directeur wordt bij de overkoepelende scholengroep. Depraetere werkte al sinds 1998 op de campus College: eerst als leerkracht wiskunde en later dus als pedagogisch directeur voor de eerste graad.

(PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.