Volgende week minder tafels op terras van jeugdhuis Den Couter in Poperinge

Het jeugdhuis gaat nog open, maar er zullen minder tafels beschikbaar zijn.© LBR
Het jeugdhuis gaat nog open, maar er zullen minder tafels beschikbaar zijn.© LBR
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Op Facebook heeft het jeugdhuis Den Couter gedeeld dat de heropening vlotter had kunnen verlopen. Net na 21 uur sloot het jeugdhuis op zaterdag zelfs als de deuren. “Gisteren was de dag van de bevrijding. Na maanden van stilte en lege tafels kon het jeugdhuis zich eindelijk weer van haar beste en veiligste kant laten zien. Helaas waren er enkele bezoekers die niet met dezelfde ingesteldheid gekomen waren.”

“Naarmate de uren verstreken, verdween bij sommigen ook het respect als sneeuw voor de zon. Eten rondgooien, op de stoelen staan, materiaal van het jeugdhuis vernielen, geen mondmasker dragen bij het verlaten van de tafel, respectloos omgaan met de vrijwilligers van die avond, het kon voor sommigen niet op”, zo schrijft het team van Jeugdhuis Den Couter in Poperinge op hun Facebookpagina.

Op zaterdag werden, net na 21 uur, de deuren gesloten. Horecazaken mogen tot 22 uur openblijven. “We betreuren dat het zo heeft moeten verlopen. Het jeugdhuis is na bijna 25 jaar nog steeds een initiatief door en voor de jeugd. Jongeren moeten zich bij ons áltijd veilig en thuis kunnen voelen. Indien we de avond hadden laten uitlopen, was dat niet langer het geval geweest. We begrijpen dat dit laatste jaar voor iedereen zwaar geweest is en dat de heropening van de horeca bij velen voor een ontlading zorgt. Maar het coronavirus is nog niet weg, we moeten het nog steeds veilig houden als we willen blijven genieten van een terrasje”, zo klinkt het in het Facebookbericht.

Grootste deel van de dag geen problemen

“Tegelijkertijd moeten we ook zeggen dat de jeugd voor het grootste deel van de dag bewezen heeft dat het wél anders kan, dat er wél veilig en verstandig kan verlopen. Van 14 uur tot 20.30 uur is alles perfect verlopen. We willen de jongeren die wel met goede intenties kwamen bedanken en we hopen dat ze zich even hard geamuseerd hebben als wij. Hopelijk is jullie avond niet al te hard in het water gevallen. Volgende week zijn we opnieuw open, weliswaar met wat minder tafels. We willen er opnieuw met evenveel enthousiasme staan en hopen dat we dan wél volledig kunnen openen. Want we weten dat het kan.”

(LBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier