Vlaams minister Dalle op bezoek in Westouterse jeugdhuis

Nathan Duhayon, Sam Pattyn, minister Benjamin Dalle, Lowie Verdru, Joyce Bollier en Stan Denuwelaere. © EF
Redactie KW

Vrijdagavond bracht Minister Benjamin Dalle, Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media, een bezoek aan de Westouterik, het Westouterse jeugdhuis.

In een vlotte, gemoedelijke babbel stelde de minister zichzelf voor, maar ook lichtte hij zijn visie/beleid toe, met een accent op, hoe kan het ook anders de jeugd. Hij pleitte ervoor dat er in elke gemeente of stad een jeugdraad zou zijn, die dan ook inspraak moet krijgen op het beleid.

Verder steunde zijn voorstelling op drie pijlers: engagement, solidariteit en veerkracht, en die zijn zeker van toepassing op de jongeren van vandaag. Het mentale welzijn, zeker na corona, is iets waar de nodige aandacht moet worden aan gegeven.

Als minister van Media ging hij ook daar de heikele punten niet uit de weg, de multimediasering, schermverslaving, de gevaren van het internet om er maar enkele te noemen, het gokken moet binnen afzienbare tijd van de schermen verdwijnen. Daarbovenop moet er ruimte worden gecreëerd voor de jongeren, ruimte in de buurt, maar ook ruimte om jong te zijn.

Om dit alles mogelijk te maken worden er subsidies voorzien om zo zeker de jeugd, onze toekomst een eerlijke kans te geven.

(EF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.