Veelbelovend programma Kinderkunstendag in Anzegem

Installatie ‘Onder de tafel’. © Diederike Smits
Gerda Verbeke

De Jeugd- en Cultuurdienst zetten samen met de Kunstacademie terug in op Kunstendag voor Kinderen, dé cultuurhoogdag van het jaar. Hiervoor doen ze een beroep op de inbreng van professionele kunstenaars op maat van gezinnen. “Wij zorgen voor een inspirerende aanzet om indrukken op te doen, de fantasie de vrije loop te laten en samen te spelen, te kijken, te luisteren en te genieten.”

“De rode draad doorheen deze editie is (t)huis. De coronamaatregelen zorgden ervoor dat onze beleving van ‘thuis’ een behoorlijk ingrijpende wijziging onderging”, aldus schepen van Jeugd Yannick Ducatteeuw (Inzet). “Het klaslokaal, het kantoor en de speelruimte verhuisden noodgedwongen naar je eigen huis. Dat zorgde ervoor dat het begrip thuis, het toevluchtsoord voor alle gezinsleden, bijzonder geladen werd.”

“Vanuit deze vaststelling proberen we op Kinderkunstendag de kijk op ieders huis open te trekken. De plaatselijke afdeling van de Kunstacademie ging met dit gegeven aan de slag en hun interpretatie en realisaties zullen te bekijken zijn tijdens een tentoonstelling doorheen het gebouw van het cultuurcentrum Ansold.”

Camping Koekoek, kijk- en luisterinstallatie
Camping Koekoek, kijk- en luisterinstallatie © Warmoes

De aparte installatie ‘Onder de tafel’ met allerlei eigenaardige en kunstzinnige meubeltjes, is het domein voor de allerkleinsten om te ontdekken, te ordenen en te veranderen. Voor de iets oudere kinderen is er ‘Camping Koekoek’ met enkele adembenemende kijk- en luisterinstallaties. Gezeten in een strandstoel, passeren korte dierenverhaaltjes de revue voor trekvogels en thuismussen. En wie graag de keukenschort aantrekt, kan meedoen aan het doorlopend koekjes bakken.

Kortom: een namiddag om niet te missen met toffe doe- en kijkactiviteit voor gezinnen met kinderen tussen 2 en 12 jaar. (GV)

Praktisch:

Zondag 21 november, 14 tot 17 uur in CC Ansold, gratis.

Coronamaatregel: vanaf 10 jaar vragen de organisatoren om een mondmasker te dragen

Campagnebeeld KKD 2021.
Campagnebeeld KKD 2021. © Carll Cneut

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier