VBS De Kastanje in finale ICT-wedstrijd Whizzkids

De kinderen supporterden voor hun klasgenootjes tijdens de finale.© LB
De kinderen supporterden voor hun klasgenootjes tijdens de finale.© LB
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

De tweede graad van de Vrije Basisschool De Kastanje uit Krombeke nam deel aan de ICT-wedstrijd Whizzkids. De klas raakte bij de 43 geselecteerde klassen uit Vlaanderen die mogen deelnemen aan de finale. Jammer genoeg behaalden ze niet de top 10.

De ICT-wedstrijd Whizzkids is een wedstrijd voor leerlingen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar van het gewoon of buitengewoon lager onderwijs in Vlaanderen.

“Didactisch gebruik van ICT en media binnen de verschillende leergebieden staat centraal. Alle vragen en opdrachten staan in het thema van geïntegreerd ICT-gebruik. De Whizzkids wedstrijd omvat drie vragenreeksen met daaropvolgend een online finale. Er werden van september 2020 tot februari 2021 3 reeksen vragen met de ingeschreven klassen gedeeld via een Google Classroom. Elke reeks bevatte 15 zoekopdrachten, vragen over educatieve sites en ICT- en mediatoepassingen en eventueel een kleine praktische opdracht”, legt Rita Flamand van VBS De Kastanje in Krombeke.

Superervaring

“Dit jaar was er voor het eerst een wedstrijd Whizzkids voor het 4e leerjaar en namen we met onze klas (2e graad) deel aan deze wedstrijd. Op de drie vragenreeksen haalden we het maximum te behalen punten en waren zo bij de 43 geselecteerde klassen uit Vlaanderen die mogen deelnemen aan de finale.”

Vier leerlingen, twee van het 3e leerjaar, twee van het 4e leerjaar, gingen de klas vertegenwoordigen. Online werd de finale gespeeld. “In klas volgden we mee via Youtube. Jammer genoeg raakten we niet in de top 10, maar de kinderen hebben een superervaring gehad.”

(LBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.