U13 KFCL wuift trainer Roger Annys uit

De U13 wuiven hun trainer Roger Annys op gepaste wijze uit.© foto Kurt
De U13 wuiven hun trainer Roger Annys op gepaste wijze uit.© foto Kurt
Bram Vanlerberghe

Na de woensdagtraining hadden de U13-spelers van KFC Lichtervelde en hun ouders nog een verrassing in petto voor trainer Roger Annys (79). Na dit seizoen scheiden de wegen van spelers en trainer, maar dat wilde de groep niet zomaar laten voorbijgaan.

Na afloop van de training toverde de spelersgroep een spandoek met Olé Olé Roger tevoorschijn. En dat liet de trainer uiteraard niet onbewogen. “Ik was enorm verrast”, opent de Lichterveldenaar, die volgend seizoen niet meeschuift met zijn spelersgroep naar de U15.

Een bestuurlijke keuze, laat de trainer weten. “Maar als groep hingen we heel goed aan elkaar en de ouders zijn ook heel tevreden over het resultaat en de wijze waarop ik die jongens opvang. Eens corona voorbij is, zullen we de barbecue organiseren die we vorig jaar al moesten uitstellen.”

Dochter bijstaan

“Eerlijk gezegd zou ik wel veel liever nog een jaar training geven aan die jongens, maar mijn dochter traint ook een jeugdploeg in Lichtervelde en ze hebben voorgesteld om haar bij te staan.”

“Op het einde van volgend seizoen word ik overigens 80 jaar en voor mij zou de kous dan af zijn. Ik zit in het voetbal sinds mijn tiende”, vervolgt de trainer die in het verleden onder meer de damesploegen van Egem, Lauwe en Veldegem trainde.

Keepertraining

Naast het jeugdtrainerschap in Lichtervelde was Roger ook nog aan de slag bij SK Torhout. “Spelers zien me als een vaderfiguur die nog niet versleten is. (lacht) Ik heb veel geduld met die jongens.”

“Ik zeg wel al een viertal jaar dat ik overweeg om te stoppen, maar dan zegt mijn vrouw: doe nog maar een jaar voort . Ik geef nog keepertraining aan mijn kleinzoon. Zelf stond ik trouwens ook altijd in het doel. Mijn leven is voetbal en werken. Ik mag dus niet klagen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier