‘t Pampertje krijgt een broertje: Het Wolkenhuisje

Kinderdagverblijf Het Wolkenhuisje / Caroline Corty en Tanja Van Buylaere. © Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Kinderdagverblijf ‘t Pampertje krijgt er een tweede stek bij. “In januari 2022 openen we een nieuwe vestiging in Waardamme. We dopen deze nieuwe kinderopvang Het Wolkenhuisje”, zegt Tanja Van Buylaere, een van de zaakvoersters.

Caroline Corty (50) opende in 2008 kinderdagverblijf ‘t Pampertje in de Schooldreef in Oostkamp. Ondertussen kwamen ook Tanja Van Buylaere (29) en nog een partner aan wal als zaakvoerder. Nu, in januari 2022, zijn de drie klaar voor een nieuwe stap. “Klopt. Omdat er veel vraag is naar opvang in Oostkamp, hebben we beslist om een tweede kinderopvang te openen. We hebben bewust gekozen voor een andere naam, namelijk Het Wolkenhuisje”, begint Tanja Van Buylaere.

“Ons nieuw kinderdagverblijf komt in het Oeverhof in Waardamme. We starten in oktober met de verbouwingswerken zodat we na de jaarwisseling kindjes tussen 0 en 3 jaar kunnen verwelkomen.”

Plaats voor 30 kindjes

Vroeger was op deze locatie de buitenschoolse opvang gevestigd. “Wij hebben met de gemeente een concessie gesloten van minstens tien jaar voor de uitbating van ons kinderdagverblijf. Onder meer omdat er in de buitenschoolse opvang geen slaapruimtes waren, zijn we genoodzaakt om nog de nodige verbouwingen te doen”, vervolgt Tanja.

In ‘t Pampertje in Oostkamp is er plaats voor 20 kindjes. “In Het Wolkenhuisje zal plaats zijn voor liefst 30 kindjes. Daarom zijn we ook nog op zoek naar extra personeel. We kiezen bovendien voor een meer flexibele aanpak in Het Wolkenhuisje. In ‘t Pampertje zijn we in een heel jaar zo’n negen weken gesloten. Het Wolkenhuisje zal enkel gesloten zijn tijdens de weekends en op feest- en brugdagen. Dagelijks zal er opvang zijn van 6.30 tot 18.30 uur, dus ook in de vakanties.” (BC)

Meer info: hetwolkenhuisje@gmail.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier