“’t Ipperste moet weer een plek worden om samen te komen”

Jeugdhuis ’t Ipperste heeft zijn tweede adem terug gevonden met een enthousiast nieuw bestuur. We zien v.l.n.r.: Jonas Van D’Huynslager, Jonas Baert, Chiel Rogge, Dieter Debo, Ruben Gevaert, Jaren Van D’Huynslager, Roel Musschoot en Arne De Poortere. © (foto CLY)
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

Jeugdhuis ’t Ipperste in Oostrozebeke is terug van weggeweest. Samen met een handvol medewerkers wil Ruben Gevaert (28) de ooit zo populaire locatie nieuw leven inblazen. “Er is hier heel wat mogelijk.”

Al vijf jaar wordt er door de Oostrozebeekse jeugd geen gebruik meer gemaakt van wat ooit en bruisende bijenkorf was, ‘t Ipperste. Dieter Debo, de laatste voorzitter, gaf er gezien zijn leeftijd in 2017 de brui aan, maar ook wegens een gebrek aan belangstelling en medewerking. Er werden geen initiatieven meer genomen en de jeugd die nog niet echt aan het uitgangsleven toe was, keerde het jeugdhuis de rug toe.

Caféspelen

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het jeugdhuis in 2017 werd de volledige werking gestopt. Nu corona er op zijn beurt voor heeft gezorgd heeft dat lekker samenhokken nog moeilijker werd, is bij sommige leden van het oude bestuur het idee gerijpt om toch maar een poging te doen om het jeugdhuis nieuw leven in te blazen. Ruben Gevaert is de man die samen met een handvol medewerkers ’t Ipperste een tweede adem wil bezorgen.

“Het jeugdhuis ‘t Ipperste is zonder meer een schitterende locatie waar alles voor handen is om er een degelijke werking uit te bouwen”, opent Ruben Gevaert, de nieuwe voorzitter van het jeugdhuis. “Het is de bedoeling om het jeugdhuis vaker open te houden om op die manier nieuwe leden aan te trekken. We hebben intussen al sterk geïnvesteerd in het jeugdhuis met de aankoop van een nieuw groot televisiescherm, een verlichte dartsblok en nieuw meubilair. Alle caféspelen, die er al waren van vroeger, werden weer volledig op punt gezet.”

Evenementen

“Er is een achtkoppig bestuur netjes verdeeld over de drie bestaande jeugdverenigingen en er is ook een goede taakverdeling. Voortaan zal om te beginnen het jeugdhuis elke woensdagnamiddag en om de twee weken op vrijdagnamiddag open zijn en zullen de bezoekers bediend worden door een nieuwe tapploeg. Naar de toekomst toe komen er ook kleine fuiven en optredens en wordt er al eens een dj uitgenodigd.”

“Het allereerste evenement dat we willen organiseren met het jeugdhuis is de uitzending van de wielerwedstrijd Parijs-Roubaix op groot scherm. Langzaam maar zeker komt er weer leven in de brouwerij zodat het jeugdhuis weer een leuke plaats wordt om te chillen en elkaar beter te leren kennen”, besluit Gevaert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier