Stad investeert in vier nieuwe speelketens

Een van de speelketens werd op het Kersenplein voorgesteld door Silina Verhaeghe van de jeugddienst, burgemeester Eddy Lust (Open VLD) en vanuit de expertengroep door Alexander Verhaeghe en Fanny Cisse.©wilfried Ossieur WO
Een van de speelketens werd op het Kersenplein voorgesteld door Silina Verhaeghe van de jeugddienst, burgemeester Eddy Lust (Open VLD) en vanuit de expertengroep door Alexander Verhaeghe en Fanny Cisse.©wilfried Ossieur WO
Redactie KW

Menen wil spelen en bewegen in de stad optimaal ondersteunen en daarom investeerde het bestuur deze week in vier nieuwe speelketens.

“Met de aankoop van de mobiele spelketens, goed voor 31.716 euro, willen we de jeugd uit onze stad nog meer prikkelen om te spelen en te bewegen. De speelketens zitten immers boordevol speel- en sportmateriaal, van gezelschapsspelen en springtouwen over hoepels, ballen ringen tot een bokszak, stootkussens, gewichten en nog zoveel meer, te veel om op te sommen” aldus burgemeester Eddy Lust (Open VLD), die ook verantwoordelijk is voor de jeugd.

Er zijn twee speelketens beschikbaar die deze zomer gratis kunnen aangevraagd worden door de speelstraatverantwoordelijke, dit gedurende één week. Een derde speelketen zal gebruikt worden door de mobiele speelpleinwerking. Een vierde, een sportcontainer, zal in samenspraak met de jeugdopbouwwerker en de Jeugdwelzijnswerker gericht worden ingezet in wijken om samen met de jongeren aan de slag te gaan. Door het jaar heen kan een speelkeet enkel aangevraagd worden door verenigingen, jeugdverenigingen hebben het recht om de speelketen twee keer gratis te gebruiken.

“Om het dossier van deze speelcontainers of speelketens optimaal voor te bereiden deden we een beroep op de expertise van ervaringsdeskundigen. Er werd een werkgroep opgericht uit een mix van animatoren, jongeren uit de niet-georganiseerde jeugd en jongeren uit de jeugdverenigingen. Bij de opstart willen we ons met de nieuwe speelketens vooral focussen op de speelstraten, de mobiele speelpleinwerking en de jeugdverenigingen. Na evaluatie van het project kunnen we verder kijken on het nieuwe aanbod te integreren in onze verhuur-en uitleendienst”, verduidelijkte de burgemeester. (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier