Speelpleinwerking krijgt vierde locatie om opvangbubbels te verkleinen

De speelpleinwerking in Middelkerke krijgt met zaal Ter Zelte in Slijpe een vierde locatie.© LC
De speelpleinwerking in Middelkerke krijgt met zaal Ter Zelte in Slijpe een vierde locatie.© LC
Redactie KW

De speelpleinwerking zal er in Middelkerke dit jaar iets anders uitzien. Omwille van de coronapandemie voerde het schepencollege enkele aanpassingen aan.

Schepen voor jeugd Natacha Lejaeghere: “We willen er voor zorgen dat de speelpleinwerking kan doorgaan, maar willen eveneens dat alles in de grootste veiligheid kan verlopen. Het afzonderlijke grabbelpasaanbod verdwijnt, maar het basisaanbod wordt ruimer. Voor de krokusvakantie is er nog een vierde speelpleinlocatie bijgekomen.”

Sedert vorig jaar wordt in Middelkerke ook een speelpleinwerking tijdens de korte schoolvakanties aangeboden en gezien de huidige coronatoestand vraagt ook dat een aantal aanpassingen.

“De Vlaamse overheid heeft ons bevolen om de opvangbubbels te verkleinen van 50 naar 25 kinderen en daarom hebben we naast De Duinpieper in Westende, De Zandloper in Middelkerke en De Bonte Pier in Leffinge, ook nog de zaal Ter Zelte in Slijpe ingeschakeld als vierde locatie. De monitoren zullen leuke, plaatselijke activiteiten coronaveilig organiseren en er komt ook een gerichte communicatie naar de ouders toe. Als er speciale plannen of activiteiten zijn, zullen de ouders daarvan per mail op de hoogte worden gebracht.”

De verantwoordelijke voor de speelpleinwerking in Middelkerke is Jeffrey De Donder. De vierde locatie die er is bijgekomen, is alvast in deze tijd een goede zaak en het is afwachten of dat ook zo zal zijn in de paasvakantie. Alles hangt af van de dan geldende maatregelen en de coronacijfers op dat moment.

(PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier