Sinterklaas voelt zich helemaal thuis in Roeselare

Ann-Pascale Mommerency, Dirk Lievens en Nathalie Muylle. © Stefaan Beel
Peter Soete

Naar aanloop van Sinterklaas doet Roeselare er alles aan om een echte ‘sintstad’ te zijn. Met het Huis van Sinterklaas op de Grote Markt en een heuse sinterklaasparade belooft het leuk te worden voor de allerkleinsten.

Goed nieuws voor alle Roeselaarse kindjes, want in de aanloop naar zijn verjaardagsfeest verkiest Sinterklaas om in Roeselare te verblijven. Hij nodigt meteen ook alle kinderen vanaf 2,5 jaar uit om samen met hun (groot)ouders op bezoek te komen in zijn tijdelijke woonst. Het Huis van Sinterklaas op de Grote Markt 10 is open van 14 november tot en met 4 december.

We konden al een bezoekje brengen aan het Huis van Sinterklaas en waren onder de indruk. In de vroegere decoratiezaak DKO zijn er twaalf ruimtes voor de Sint en zijn helpers ingericht. We vinden er een eetkamer waar de Pieten-kok de Sint culinair verwent, er is een wensmuur waar kinderen op kleine borden met een krijtje een boodschap kunnen schrijven, en voorts de slaapkamer van de Sint en de slaapkamer van de Pieten maar ook het kostuumatelier, een worteltuin, een geheime speelgoedkamer maar vooral de troonkamer van Sinterklaas, waar hij de kinderen ontmoet en waar de allerkleinsten hun fopspeen kunnen achterlaten.

Omdat Sinterklaas al een oudere man is en niet zoveel van drukte houdt, vraagt hij om op voorhand in te schrijven. De inschrijvingen gaan open op 9 november. Meer informatie over de openingsuren en de inschrijvingen vind je op www.sinterklaas.vanrsl.be of bij Vrijetijdspunt op 051 26 24 00.

Sinterklaasparade

Op 27 november om 17.30 uur trekt Sinterklaas omringd door 99 Pieten door het stadscentrum. De sinterklaasparade start en eindigt op het de Coninckplein. Sinterklaas en zijn vrolijke Pieten rijden langs de Sint-Amandsstraat, de Noordstraat, de Ooststraat en de Jan Mahieustraat. Hou er rekening mee dat vanaf 16 uur het centrum verkeersvrij is.

Vanaf woensdag 10 november tot en met maandag 6 december kan je in ARhus op woensdag van 14 tot 19 uur, op zaterdag van 10 tot 17 uur en op zondag van 10 tot 13 uur het verhaal ‘De zus van Sinterklaas’ beluisteren. Om het half uur gaat het verhaal opnieuw van start. Nadien wacht er een leuke knutselactiviteit in de workshopruimte op de tweede verdieping van ARhus. Je hoeft niet in te schrijven voor deze (gratis) activiteiten. Ook in ARhus Rumbeke valt van alles te beleven.

Op 1 december kan je in de Spil mee een feestje bouwen met Jan de Smet, zanger van De Nieuwe Snaar, tijdens de sinterklaasvoorstelling ‘Ook de Sint steekt zijn vinger in de lucht’. Tickets kan je kopen via www.despil.be.

Info: www.sinterklaas.vanrsl.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.