Sint stapt te vroeg af in Kortrijk, maar alles komt goed

© SL
Redactie KW

Van opwinding naar ontgoocheling naar onverwachte blijdschap. De kinderen van de gemeentelijke basisschool in Wevelgem kregen heel wat gevoelens te verwerken vorige vrijdagochtend.

Vol verwachting stonden ze samen met de pieten Sinterklaas op te wachten aan het station van Wevelgem. Het was aftellen tot de langverwachte bel rinkelde. Daar was de trein, maar helaas zat de Sint er niet op. Wat een ontgoocheling. “Het is ieder jaar hetzelfde!”, zuchtte juf Annelies.

Dit jaar bleek de Sint al afgestapt te zijn in Kortrijk, op de uitnodiging stond namelijk een verkeerd adres. Verwarring alom. Gelukkig kreeg een van de pieten het idee om allemaal samen Sinterklaas op te halen in Kortrijk. Tot grote blijdschap van de kinderen die op het andere perron postvatten om de trein naar Kortrijk te nemen. “Allemaal goed en wel, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt”, aldus een sakkerende juf Annelies.

Eens de Sint gevonden was in Kortrijk was hun beproeving echter nog niet ten einde. Toen het omvangrijke gezelschap de trein terug naar Wevelgem wou nemen, bleek die een vertraging te hebben van twintig minuten. Een niet geplande wending ditmaal.

(foto SL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier