Scoutsleden Lauwe zijn weer veilig thuis na evacuatie op kamp

De leden zijn allen veilig terug thuis. © MPM
Redactie KW

Voor de Jongverkenners en de Verkenners van Scouts De Vlasschaard is het kamp in de Ardennen al voorbij. Zij werden geëvacueerd en moesten de nacht doorbrengen in de plaatselijke sporthal.

Vrijdagmorgen pikte een bus van Herman & Vandamme de 45 leden op. Klokslag 13 uur waren de Scoutsleden weer op hun vertrouwde terrein op Hoeve Delaere. Burgemeester Eddy Lust onderbrak zijn vakantie aan zee om de getroffen vereniging te steunen.

De leiders waren kapot na vele uren ploeteren, putten graven en alles veilig houden voor de leden. Ze zagen ook een groot deel van hun materiaal vernield. “Heel erg”, zegt leider Jaron Dewitte. “Maar toch is het voornaamste dat iedereen ongedeerd bleef.”

Emotioneel weerzien

“We gaan later dit weekend ter plekke de schade gaan opmeten. Geen idee waaraan we ons kunnen verwachten. Is alles kapot of is alles gewoon weggespoeld? Ja, we gaan er toch met een bang hartje naartoe.”

Voor de leden werd het dus een extreem kort kamp en toch was het weerzien met de ouders bij sommigen zeer intens en emotioneel. Zij beseften maar al te goed dat ze aan een drama ontsnapt waren en namen – weliswaar veel te vroeg – afscheid van mekaar met een innige groepsknuffel. (MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier