Scouts Roeselare lanceert met ‘Ondeugend Hert’ een eigen biertje

De Scoutsleiders zijn anderhalf jaar bezig geweest met het hele proces. (foto Stefaan Beel) © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

Na anderhalf jaar voorbereiding lanceert Scouting Roeselare hun eigen bier: ‘Ondeugend Hert’. Tijdens het startweekend (17 tot 19 september) zal het bier voor het eerst te drinken zijn op het Bar Rolariusevenement.

“We hadden online gezien dat een Scoutsgroep uit Antwerpen hun eigen bier had gecreëerd”, vertelt Robbe Debrauwer (22), hoofdleider van de Scouts Roeselare. “Natuurlijk wilden wij dit ook eens proberen!”

“Eerst en vooral hebben we vrijblijvend geïnformeerd en we merkten dat het moeilijk zou worden om het volledige brouwproces zelfstandig uit te voeren. Daarom hebben we besloten om samen te werken met brouwerij OBUZ in Passendale. Het brouwproces verliep voornamelijk via OBUZ zelf, alle reclame en de lancering op de markt gebeurde door onszelf. We hielpen ook in de brouwerij met het plakken van de etiketten en bovendien werd ook het logo door ons ontworpen.” De jeugdbeweging is ervan overtuigd dat hun bier een meerwaarde zal zijn.

‘Ondeugend Hert’

“Wij twijfelen er niet aan dat het een groot succes zal worden!” zegt Robbe. “Onze vereniging heeft een grote aanhang van oud-leden en hoogstwaarschijnlijk zal het ook bij hen in de smaak vallen. Daarnaast is het uiteraard financieel een pluspunt.” Ze doopten hun bier Ondeugend Hert en dat is een weloverwogen keuze, zoals je op het bier zelf zal kunnen terugvinden: “Het Hert is zoals altijd een verstandige keuze, maar de drinker laat zich toch dikwijls beetnemen door zijn zachte toets. Het Hert is trots en vrolijk. Hij is stoutmoedig en geeft dit door aan de drinker.” Na het consumeren van één of meerdere Hertjes wordt de drinker even ondeugend als het Hert zelf en durft hij wel eens kattenkwaad uithalen. Het Hert heeft een kritische neus voor smaken, daarom koos hij voor zijn biertje de beste gerst uit.” Ondertussen is het anderhalf jaar geleden dat ze zijn begonnen met de eerste biervergaderingen en dit weekend zullen ze eindelijk hun bier kunnen serveren op het Bar Rolariusevenement, dat plaatsvindt op 17, 18 en 19 september. Dit event vormt het startsignaal van het nieuwe scoutsjaar. In de namiddag zal een openluchtterras voorzien zijn op hun terrein (Gryspeerdts Hof 15a) en daarna volgt de startshow, waar de nieuwe leiders zullen worden voorgesteld. Vanaf 23 uur wordt de binnenzone geopend, waar op vrijdag- en zaterdagnacht gefeest zal kunnen worden, indien je in het bezit bent van een Covid Safe Ticket.

Bestellen

Het bier zal je niet alleen online via een formulier kunnen bestellen, maar het zal ook te vinden zijn in verschillende Roeselaarse cafés zoals De Pub. “Na het eerste weekend zullen we evalueren hoe goed het verkoopt en wie weet zal het in de toekomst ook in supermarkten te vinden zijn”, aldus Robbe. (SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier