Sam (14) is kinderkrak in Mesen: “Misschien word ik wel tv-kok”

(foto Eric Flamand)
Redactie KW

Sam Wouters (14) is de zoon van Inge Briels, onze Krak van 2020. Inge baat samen met haar man Sven Wouters de enige B&B van Mesen uit. In Le Cloître wil ook Sam (14) schitteren in de keuken. “Misschien verander ik dan wel de naam in Au Jacques of Chez Sam. Au Jacques zou meteen een verwijzing zijn naar mijn grootvader.”

Sam volgt de lessen aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Bij de start van dit schooljaar kwamen de ambassadeur Jeroen Meus en de ambassadrice Sofie Dumont langs om de jonge gasten een hart onder de riem te steken.

“Als eerstejaars kon ik de voorbereidende werken doen voor de maaltijd. Op de parking zag ik Jeroen in een glimp passeren. Zelf ben ik er nog niet uit of ik een tv-kok wil worden. De weg is nog lang.”

Kookprogramma

Eind vorig jaar nam Sam deel aan het kookprogramma van Loic Van Impe op VTM. In dat programma verwende hij Maureen Vandenberghe met een hotdog maken van witte pens met een salsa. “Het werd een sausje op basis van warme appel, uienkonfijt, sla en rozemarijnfrietjes.”

Ondertussen steekt Sam al eens de mouwen uit in de keuken wanneer zijn mama Inge kookt voor de gasten. Pasta bereiden is zijn specialiteit. Een pasta carbonara bijvoorbeeld, maar dan afgewerkt met pancetta en pecorino. “Een echt smaakbommetje met een heerlijke zoute touch van de pancetta”, glimlacht Sam.

(MDN)