Rodeneuzendagkaravaan houdt halt bij Michèle Hostekint

© FM
Redactie KW

Rode Neuzen Dag stuurde Vincent Fierens van Q-Music richting Roeselaars schepen van Gelijkekansenbeleid Michèle Hostekint. Ze overliep live in de ether even de initiatieven die stad Roeselare nam voor het mentale welzijn. Doordat alles echter in een strak tijdsschema stak vond het interview in… Kachtem plaats.

Bezoekers van sportzaal ’t Sok en muzikanten van de harmonie Vrede en Eendracht die zich op diezelfde locatie klaarstoomden voor een optocht door Kachtem, keken vreemd op toen de knalrode terreinwagen van Rode Neuzen Dag met aan boord een cameraploeg en Vincent Fierens van Q-Music het binnenplein opdraaide. Het team kwam er Roeselaars schepen Michèle Hostekint interviewen over de Roeselaarse inbreng voor Rode Neuzendag.

Normaliter was Roeselare één van de kopsteden van Rode Neuzen Dag on tour, maar door de coronamaatregelen werd geopteerd om vliegende reporters uit te sturen. “En doordat we aan een heel strikt tijdsschema gebonden zijn, moest het interview noodgedwongen hier plaatsvinden omdat de schepen er op dat moment aanwezig was”, klonk het.

Dit jaar geeft Rode Neuzen Dag leerkrachten een extra duwtje in de rug, zodat zij nog meer een sidekick kunnen zijn voor hun leerlingen. Want jongeren zijn in veel zaken goed, maar ook in het verbergen van problemen. Daarom zou Rode Neuzen Dag liefst in elke school minstens één leerkracht opleiden tot een Sidekick Sam, iemand bij wie leerlingen hun hart durven en kunnen luchten.

Flashmob en veiling koerstruitje

“We zetten al sinds kort na de start van de coronaperiode in op mentaal welzijn bij jongeren”, zegt Michèle Hostekint. “We doen dit met tal van projecten: een smileyproject, Radio Caravan, fietsproject van Tope, enz. Met financiële ondersteuning hiervan willen we dergelijke initiatieven aanmoedigen.”

Specifiek voor Rode Neuzen Dag was er in Roeselare onder meer een ontbijt, flashmob en momenteel loopt nog een veiling van een koerstruitje gesigneerd door bekende wielrenners. Dit moet allemaal geld in het laatje brengen voor de Sidekick Sams. “Vanuit de stad leggen we elk jaar een focus op vlak van gezondheid. Dit keer zetten we dus in op mentale gezondheid”, besluit de schepen die ook nog namens burgemeester Kris Declercq een nummer mocht aanvragen. Het werd Africa van Toto.

(MI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.