Pumptrack in Veurne is meteen groot succes

Er was al meteen heel wat interesse in de pumptrack.©Myriam Van den Putte
Er was al meteen heel wat interesse in de pumptrack.©Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Recht tegenover de lokalen van de Jeugddienst in de Noordstraat in Veurne kunnen jonge en minder jonge sportievelingen de nieuwste sporthype uitproberen. Nog de hele paasvakantie kan je er met de fiets, mountainbike, skateboard of step rondjes rijden of acrobatische kunstjes uitproberen op de felblauwe pumptrack.

Celine Mouton, schepen van Jeugd, reageert enthousiast: Dé nieuwe rage in urban sports zijn pumptracks. Pure fun voor jong en oud én een ideale training voor sporters met ambities. Welkom in een wereld waar het helemaal oké is om de pedalen te verliezen!”

Kruising BMX- en skatepark

Een pumptrack is een aaneengesloten circuit met bulten en kombochten die elkaar ritmisch opvolgen. Het is eigenlijk een beetje een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark. Je doseert je snelheid door op het juiste moment je gewicht te gebruiken, zoals je dit bijvoorbeeld ook doet op een schommel. Op het juiste moment trek en duw je met je benen en armen. Met een klein beetje oefening krijg je het snel onder de knie. Met de pumptrack stimuleert Stad Veurne iedereen om te bewegen. Het is een gezonde activiteit in open lucht die net die natuurlijke ‘kick’ geeft waar jongeren naar op zoek zijn. Bij deze ‘total body workout’ gebruik je niet alleen je been- of armspieren, maar diverse spiergroepen in je lichaam.

De pumptrack is geschikt voor alle fiets- en skatesporten: crossfietsen (BMX), mountainbikes, stuntstepjes, loopfietsen, inline skates, longboards en skateboards.

Meer buitenactiviteiten

De 37 meter lange pumptrack vind je in het Sportpark van Veurne naast het multisportveld en rechtover de Jeugddienst. Het is een nieuwe organisatie van de Jeugddienst binnen het aanbod van ‘Out of the Box’. Heel wat activiteiten en uitstappen binnen de reguliere werking zijn geannuleerd door de coronamaatregelen. Daarom zet de Jeugddienst nu in op openluchtactiviteiten die gratis toegankelijk zijn voor zowel jong als oud(er). Deze activiteit blijkt alvast een schot in de roos, want al heel wat waaghalzen hebben de track komen uittesten. Wie het voelt kriebelen om het zelf een keertje uit te proberen, kan dat nog tot het einde van de paasvakantie.

Het dragen van een mondmasker is verplicht, een helm is sterk aangeraden. Je mag met maximum vier personen samen staan rond de pumptrack.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier