Opvang in krokusvakantie uitgebreid door sterke stijging aanvragen

IBO Hopsakee is er zeker van dat het een leuke, uitdagende en boeiende vakantie wordt.© MD
IBO Hopsakee is er zeker van dat het een leuke, uitdagende en boeiende vakantie wordt.© MD
Redactie KW

Vrijdagavond start ook voor IBO Hopsakee in Poperinge de krokusvakantie. Al is vakantie niet echt het juiste woord. Voor de verantwoordelijken en de begeleiders worden het superdrukke dagen. Zelfs drukker dan ooit. IBO Hopsakee breekt records.

“Is het coronavirus de oorzaak of het hoge geboortecijfer van enkele jaren geleden? In elk geval piekten de aanvragen voor een plaatsje in de opvang tijdens de krokusvakantie. Het digitale inschrijfplatform Tjek verwerkte alle aanvragen volgens de geldende voorrangsregels (domicilie-adres in Poperinge, tijdstip van inschrijving en broer/zus op de reservelijst) en de opvangcapaciteit”, zegt schepen Loes Vandromme (CD&V).

Met de normale beschikbare capaciteit zouden de reservelijsten zo groot zijn dat de stad meteen besloot extra plaatsen in te richten. Op die manier is de wachtlijst tot een minimum beperkt.

“IBO Hopsakee vangt tussen 15 en 19 februari maar liefst 161 kinderen tussen 2,5 jaar en 12 jaar op tussen 7 en 19 uur. Door de verstrengde maatregelen spelen alle kinderen in leeftijdsbubbels. De nochtans grote locatie in de Veurnestraat kan een groep van 161 kinderen plus begeleiders, opgesplitst in tientallen bubbels onmogelijk aan. Daarom week de buitenschoolse kinderopvang uit naar drie extra locaties, namelijk het dienstencentrum, de Speelveugel en CC Ghybe”, licht schepen Loes Vandromme toe.

29 begeleiders

Om de kwaliteit van de werking en de veiligheid van de kinderen te waarborgen zijn ook bijkomende krachten gezocht en gevonden. De 18 vaste kinderbegeleiders vormen samen met 8 jobstudenten en 3 extra begeleiders een 29-koppig team dat er volledig klaar voor is.

“De thema’s zijn gekozen, de activiteiten liggen vast, afspraken zijn gemaakt, af en toe zullen de kinderen en hun begeleiders er zelfs op uit trekken. Als het weer het toelaat, blijft buiten spelen en ravotten de standaard. De grote binnenspeelzaal leent zich er uitstekend toe om te fietsen, met de ballen te spelen of energie kwijt te raken bij de Wescoblokken. Binnen wordt geknutseld, gedanst en gezongen. Natuurlijk kunnen de kinderen ook vrij spelen met het aangeboden spelmateriaal. Elk kind vindt vast en zeker iets dat hem/haar boeit”, vertelt IBO-coördinator Hilde Carton.

(AH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten