Oostkamp voorziet darts- en pingpongtafels om coronaproof te ontspannen

De nieuwe plekjes kunnen meteen op interesse rekenen.© GST
De nieuwe plekjes kunnen meteen op interesse rekenen.© GST
Redactie KW

De gemeente biedt met een aantal darts- en pingpongtafels de Oostkampse jongeren de mogelijkheid om in coronatijd extra outdoor te ontspannen.

Heel wat jongeren gaan door een lastige periode en missen vooral het sociaal contact. Daarom neemt de gemeente extra initiatieven zodat de jongeren buiten coronaproof elkaar kunnen ontmoeten. Er zijn, verspreid over het volledige grondgebied, extra ontmoetingsplaatsen ingericht voor de jongeren, al dan niet gekoppeld aan bewegen.

Op verschillende pleintjes plaatste de gemeente houten picknickbanken die ervoor moeten zorgen dat jongeren zich welkom voelen en hen een plaats geven om met elkaar te babbelen of een spelletje te spelen. Maar ook voor gezinnen die door de gemeente wandelen, zijn deze banken een meerwaarde.

Op enkele banken is er ook een speelbord aangebracht om schaken, dammen of om o-x-o te spelen. Maar ook het heel populaire dartsspel kan op een aantal plaatsen geoefend worden. Er werden ook drie pingpongtafels geplaatst die in tegenstelling tot de picknicktafels permanent zullen blijven staan. De pingpongballetjes, paletjes en de dartspijltjes moet je zelf meebrengen.

QR-code scannen

Op de extra toestellen is er een QR-code aangebracht die de gebruikers kunnen scannen om hun mening over de toestellen door te geven. Op basis van de resultaten kan na evaluatie bekeken worden of er nog zaken moeten aangepast worden op bepaalde locaties.

De pingpongtafels staan op het evenementenplein OostCampus, op het speelplein De Valkaart en aan het voetbalveld op de Baliebrugge. Darts kan beoefend worden aan het voetbalplein op de Baliebrugge, op het speelplein in Nieuwenhove, op het speelplein Dominiek Savio in Ruddervoorde, op het speelplein de Waarde. Verspreid over de gemeente werd er 20 picknicktafels gezet. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.