Ondanks corona en gebrek aan activiteiten stijgt ledenaantal van KLJ Rumbeke

De KLJ kijkt uit naar betere tijden. V.l.n.r. Ward Neerinck, Elena Segaert, Maxim Vandenberghe, Brecht De Brabandere, Marie Van Coillie, Celine De Brabandere en Kjell Vandenberghe. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
De KLJ kijkt uit naar betere tijden. V.l.n.r. Ward Neerinck, Elena Segaert, Maxim Vandenberghe, Brecht De Brabandere, Marie Van Coillie, Celine De Brabandere en Kjell Vandenberghe. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

De coronacrisis treft ook alle jeugdbewegingen. De leidingsploeg van KLJ Rumbeke diende de werking sterk aan te passen. Ze zag al de evenementen en activiteiten in het water vallen en moest de hoofden bij elkaar steken om coronaveilige alternatieven te organiseren. Ondanks dit alles steeg het ledenaantal wel.

“Wij zijn één grote groep van om en bij de 60 leden die allen ouder dan 16 jaar zijn”, steekt Celine De Brabandere, bestuurslid, van wal. “Tijdens de coronacrisis is ons ledenaantal echter gestegen tot 71 leden. Die stijging is er volgens ons omdat de gasten tijdens deze pandemie een uitlaatklep zoeken nu veel van hun sociale activiteiten niet meer kunnen plaatsvinden. Daarnaast trekken de andere leden ook hun vrienden mee naar de KLJ. Iedereen is van Rumbeke, Oekene, Rollegem-Kappelle en omstreken.”

“Wij blijven ook leden zoeken. We doen elk jaar aan ledenwerving door bij de mensen in de buurt rond te gaan. Deur aan deur geven wij onze folder met info af en geven we nog een woordje uitleg over onze werking. Dat laatste kan nu echter niet door de omstandigheden.”

Zomerkamp

Door de coronacrisis moesten wij al onze evenementen annuleren”, gaat Elena, bestuurslid, verder. “Onze ‘Rock je rot fuif’ en ‘Kip aan ‘tspit’ in juli en de plannen voor de fuif in november zijn in het water gevallen. Ook onze deelname aan de kerstmarkt en aan het carnaval met onze eigen praalwagen kon niet plaatsvinden. Als alternatief hebben we dit weekend wel een pannenkoekenverkoop georganiseerd waarbij de mensen hun bestelling bij ons konden afhalen. We hopen dat het vierdaagse zomerkamp in juli dit jaar wel mogelijk wordt. We zijn alvast al gestart met onze voorbereidingen. Er is wel nog altijd weinig perspectief en dus veel onzekerheid op dat vlak en dat is wel jammer.”

Alternatieven

“Voor wat betreft de activiteiten vallen wij met onze groep, die allen 16+ zijn, wat uit de boot”, gaat Celine verder. “De fysieke groepsactiviteiten kunnen bijgevolg niet doorgaan. Onze laatste groepsactiviteit dateert al van september vorig jaar, toen zijn we gaan bowlen. We zorgen nu voor alternatieven op verschillende momenten. Zo hebben we al enkele online activiteiten georganiseerd, zoals een quiz, en hebben we ook al eens cadeautjes rondgebracht bij alle leden. Optimaal is dit natuurlijk niet. Het is niet zo handig om onze nieuwe leden online te leren kennen. We verlangen alvast naar betere tijden, we missen onze leden!”, sluit Celine af.

Info: bij het bestuur, de leden of op de Facebookpagina ‘KLJ Rumbeke’.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.