Nieuwe speeltoestellen vlak voor de zomervakantie

De speeltoestellen in Reninge vallen alvast in de smaak bij de kinderen.© KVCL
De speeltoestellen in Reninge vallen alvast in de smaak bij de kinderen.© KVCL
Koen Van Colen
Koen Van Colen Medewerker KW

Het stadsbestuur van Lo-Reninge kocht nieuwe speeltoestellen aan voor de speelpleinen aan de Motte in Lo en bij de kinderopvang in Reninge. De aankoop kadert binnen een meerjarenplan van de stad om alle speelpleinen van Lo-Reninge te moderniseren.

De speeltoestellen bij de speelpleinen aan de oude jongensschool in Reninge en de Motte in Lo waren dringend aan vervanging toe. “De werken werden gegund aan BOERplay”, zegt schepen van Jeugd Wout Cornette (Dynamisch). “Het gaat om een totale investering van 80.000 euro.”

Het speelplein in Reninge wordt intensief gebruikt door de buitenschoolse kinderopvang en de plaatselijke speelpleinwerking, maar ook andere kinderen uit de buurt kunnen er terecht. Het speelplein aan de Motte in Lo ligt langs de Noordoverroute, een wandeltraject rondom de historische stadskern. “Die ligging is ideaal voor de kinderen van de nabijgelegen woonwijken, maar ook voor alle andere inwoners en toevallige passanten”, zegt de schepen van Jeugd. “Voor beide speelpleinen werd geopteerd voor het gebruik van duurzame materialen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier