Nieuwe lokalen voor Scouts Karel de Goede in Assebroek

Je ziet Mathijs Goderis, Arnout Berghs, Mathieu Devos, Casper Berghs, Nele Verhaeghe en Dirk De fauw.© Davy Coghe
Je ziet Mathijs Goderis, Arnout Berghs, Mathieu Devos, Casper Berghs, Nele Verhaeghe en Dirk De fauw.© Davy Coghe
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

De Scouts Karel de Goede heeft aan de Prinses Maria Christinalaan in Assebroek de nieuwe jeugdlokalen in gebruik genomen. De plannen dateren al van 2006, maar moesten dan door opmerkingen van de buren herwerkt werden.

Er zijn twee opties voor nieuwe jeugdlokalen. De verenigingen kunnen een lokaal laten bouwen of zelf bouwen. De Assebroekse scoutsgroep koos om zelf te bouwen. Ze hebben een enthousiast team. In 2017 werd het oude houten lokaal gesloopt en nu zijn ze klaar met de lokalen. Na meer dan 60 jaar werking blijven ze immers een bloeiende vereniging. Ze tellen momenteel meer dan 250 leden.

Ook voor Akabe Twiest

“Het nieuwe lokaal mag gezien worden en is een meerwaarde voor de scoutsafdeling. Ze hebben nu een leiderslokaal, bergingsruimte en nieuw sanitair. Door hun nieuwe lokalen kan Akabe Twiest, de scoutsgroep in Brugge die zich richt naar kinderen met een beperking, een lokaal op dezelfde site nu volledig gebruiken. Wij hebben met de stad 263.000 euro uitgetrokken voor de bouw van het nieuwe lokaal. Ze hebben nu een eigen bier laten brouwen die ze verkopen ten voordele van hun werking”, vertelt de Brugse schepen voor Jeugd Mathijs Goderis. Voor de verkoop van hun bier Poepeloere werd een webshop gestart op hun website . Het is een blond bier van 6,5 graden, ideaal als aperitief. De bestellingen zijn nu wel gesloten. (SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.