Nieuwe leiding voor scouts Sint-Jan

“Zaterdag beginnen we met een eerste, grote uitdaging: de startdag”, vertellen Angie Vyvey, Iani Ramos en Oliver Martin. © fro
Redactie KW

Zaterdag start het nieuwe seizoen van scoutsgroep Sint-Jan op de groene site aan de Lindenlaan. Om de drie jaar wordt een nieuw team groepsleiders aangesteld en begin september viel de keuze op Angie Vyvey (21 jaar, studente psychologie en 15 jaar lid), Iani Ramos (21, studente verpleegkunde en tien jaar lid) en Oliver Martin (25, cyber-security en 20 jaar lid).

Er worden zaterdag meer dan tweehonderd mensen verwacht voor de startdag met een groepsspel – een verrassing voor iedereen – met als thema droomwereld. Dan volgt de oversmijting. De leden zijn onderverdeeld in kapoenen, welpen, jongverkenners, jonggivers, givers en jins. De leden die veranderen van eenheid worden letterlijk overgesmeten. Daarna volgt de receptie en de paella-avond voor de leden, de ouders en genodigden. De startdag wordt afgesloten met optredens van een drietal muziekgroepen. Bij slecht weer worden tenten gezet.

“De wekelijkse activiteiten vinden plaats op zondagnamiddag en variëren van sport en spel tot koken, kampen bouwen of gezelschapsspelen”, vertelt Angie Vyvey. “De leeftijd van de kinderen, afkomstig van Oostende en wijde omgeving, varieert van zes tot zeventien. Daarna word je automatisch lid van de leiding.”

Meer leden

Tijdens corona werden digitale opdrachten gegeven aan de kinderen. “Van zodra het kon, zijn we overgestapt op outdooractiviteiten, eerst in bubbels, later in grotere groepen. We hebben dat goed aangepakt en hebben nauwelijks leden verloren. Integendeel, de inschrijvingen liepen vlot binnen en het aantal leden is gestegen. We hopen als nieuwe groepsleiders de sfeer en de kwaliteit binnen scoutsgroep Sint-Jan hoog te houden en waar het kan, aan te passen en te verbeteren. Zaterdag beginnen we met een eerste, grote uitdaging: de startdag!” (FRO)

Info: www.scouts-sintjan.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier