Nieuw speelplein De Poort in Sijsele promoot natuurlijk spelen

Het nieuwe plein beschikt naast een pomp ook over een zandbank en een glijbaan. © Davy Coghe
Piet De Ville

De voorbije maanden werkten de Damse stadsdiensten aan de aanleg van een nieuw speelplein in Sijsele. In de Poortstraat meer bepaald. De Poortstraat ligt tussen de Stationsstraat en de Spermalieweg en vormt op zich een grote woonwijk. Het nieuwe speelplein werd geopend door een ruime delegatie van het Damse stadsbestuur.

De aanleg van het speelplein gebeurde in samenspraak met de bewoners van de wijk. Voor het ontwerp kon de stad een beroep doen op het Regionaal Landschap Houtland. De eigen stadsdiensten stonden in voor de uitvoering. “We hebben de beschikbare ruimte op het plein zo optimaal mogelijk gebruikt”, zegt schepen voor Jeugd Eveline Van Quekelberghe. De wadi (een natuurlijke wateropslaginstallatie, red) naast het plein werd ook geïntegreerd in het ontwerp. Kinderen kunnen het water uit de wadi oppompen en het via een gracht terug laten vloeien. Het nieuwe plein beschikt naast de pomp ook over een zandbank en een glijbaan.”

Wilgenhut

Schepen voor Groenbeleid Filip Babylon (CD&V+) geeft nog mee dat later dit jaar ook nog een wilgenhut aan het speelplein zal toegevoegd worden. “We vinden natuurlijk spelen immers belangrijk en dat willen we op alle speelpleinen in de stad promoten”, klinkt het. Volgens burgemeester Joachim Coens (CD&V+) is de investering een mooi voorbeeld van de manier waarop Damme evolueert tot een slow city waarin je onthaast. (PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.