Nieuw bestuur wil goed werk binnen jeugdhuis voortzetten

Het nieuwe bestuur: Michelle Dutry, Benoit Geerolf, Milan Casier, Tom Noyez en Louis PlanckeOntbreekt op de foto: Korneel Cottyn © Joke Couvreur
Redactie KW

Er waait een nieuwe wind door het Oostnieuwkerkse jeugdhuis Dolce Vita. Onlangs werd de kern serieus vernieuwd. Benoit Geerolf is de nieuwe voorzitter. “We hebben heel veel te danken aan onze voorgangers die echt weer leven in het jeugdhuis hebben gepompt.”

Enkele jaren geleden was het Oostnieuwkerkse jeugdhuis Dolce vita in de Lepelstraat op sterven na dood. Met de hulp van enkele oud-bestuursleden probeerde een nieuwe kern het jeugdhuis weer op te starten. “Ruim drie jaar geleden kende het jeugdhuis echt wel moeilijke tijden. Met enkele enthousiaste mensen slaagden we er toch in om terug volk naar de Lepelstraat te lokken”, aldus afscheidnemend voorzitter Louis Plancke. De nieuwe kern organiseerde weer evenementen in het jeugdhuis en ook de coronacrisis kon de groei van de Dolce Vita amper remmen. “We merkten de voorbije jaren dat veel nieuwe jonge mensen zich aansloten bij het jeugdhuis. Dat deed deugd. De opvolging is verzekerd.” Louis Plancke, Tom Noyez en Korneel Cottyn zetten onlangs een stapje terug binnen het bestuur.

De vernieuwde kern van het jeugdhuis bestaat uit een 15-tal jongeren. Benoit Geerolf is de nieuwe voorzitter, Michelle Dutry staat hem bij als ondervoorzitter en penningmeester. Milan Casier is de nieuwe secretaris. “De voorbije jaren heeft het vorige bestuur iets heel erg moois opgebouwd. Het jeugdhuis zat heel diep, maar kent nu echt wel een goede periode. Nieuwe mensen stromen toe. Er is onze generatie, maar ook een volgende generatie meldt zich al aan in het jeugdhuis”, aldus de 21-jarige nieuwe voorzitter.

Benoit Geerolf is zelf sinds een drietal jaar verbonden aan het jeugdhuis. “Ik hielp al wat mee bij het organiseren van evenementen en leerde veel van de vorige bestuursleden kennen. Samen met de andere enthousiaste bestuursleden hopen we hun goede werk verder te zetten en het jeugdhuis misschien nog wat verder uit te bouwen.”

Nieuwbouw

Het jeugdhuis is momenteel al jarenlang gevestigd in de Lepelstraat, te midden van een huizenrij. In het verleden klaagden enkele buren soms over geluidsoverlast. De jongeren namen verschillende maatregelen om problemen met de buren te voorkomen. “Maar toch is een nieuwe locatie voor ons cruciaal. We beschikken momenteel wel over een gezellig cafégedeelte, maar ons gebouw vertoont heel wat gebreken”, aldus Geerolf.

Van dat nieuw gebouw wordt er in de toekomst werk gemaakt. De gemeente breekt volgend jaar zaal Zonneheem af en bouwt er een nieuw ontmoetingscentrum waar er ook plaats is voor het jeugdhuis. “We kijken echt uit naar het nieuwe complex. Van de gemeente krijgen we ook de kans om mee te denken over hoe het jeugdhuis er straks zal uitzien. Er wordt naar ons geluisterd en dat appreciëren we enorm. We beseffen dat het nog enkele jaren wachten is vooraleer onze nieuwe locatie af is, maar je merkt wel dat de jongeren babbelen over de komst van het nieuwe jeugdhuis.”

36 uren

Ondertussen plant het nieuwe bestuur al een aantal nieuwe activiteiten. “Onlangs hadden we ons Oktoberfest. Dat werd een echt succes. Nu tellen we af naar de 36 uren”, aldus Benoit. Die meerdaagse vindt plaats in het weekend van 19 en 20 november. “De 36 uren zijn iets waar heel wat jongeren naar uitkijken, maar ook oud-bestuursleden zakken vaak nog af naar een dergelijk evenement.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.