Moorseelse jeugdclub Den Bascuul heeft vernieuwd bestuur

Andries Debusschere, Viktor Maes, Arne Noppe, Maxime Roussel, Fries Spillebeen en Mathias Desmet. Hier ontbreken Nico Vandecasteele en Jill Biesbrouck. (foto HVDB)
Redactie KW

Na een zware zomer in Bar à Bas opent jeugdclub Den Bascuul terug zijn deuren voor de jonge Moorselenaren. En dit gebeurt met een vernieuwd bestuur dat als eerste feestavond Oberbayern naar Moorsele brengt.

Den Bascuul bleef door corona bijna twee jaar dicht. Maar tijdens de zomer bleven ze niet op hun lauweren rusten. Bar à Bas zag het licht. Op de speelplaats van de school in de Sint-Janstraat kwam een heuse zomerbar tot leven. Vorig jaar vonden veel passanten de weg, onder andere door het goeie weer. Dit jaar was het wel iets lastiger tussen de vele buien door, maar de meters bier kenden ook dit jaar veel succes.

Vertrouwde stek

Nu is het tijd om terug te keren naar de vertrouwde stek op de hoek. De sluiting gaf ruimte om de nodige aanpassingen te doen. Vooral de zolder werd met hulp van het jongerenatelier uit Kortrijk onder handen genomen. Een nieuwe trap, een repetitielokaal en een extra verdiep dat voor de nodige bergruimte zorgt. De begeleider van het jongerenatelier, Bart Cottyn, was zelf een van de stichtende leden van den Bascuul.

Ook het bestuur kreeg een nieuwe injectie. De ‘oude’ garde met voorzitter Lucas Vanneste gaf de fakkel door aan een nieuwe ambitieuze equipe.

Arne: “Met enkele nieuwe evenementen willen we jongere mensen aantrekken. Er zijn een hele tijd geen fuiven geweest en we willen aan zowel jongeren als ouders een veilige omgeving aanbieden waar ze zich in een goeie sfeer kunnen amuseren.”

“De zaal kan gebruikt worden voor alle soorten feestjes met een open mind. Er is veel mogelijk in samenspraak”, zegt Arne. Zo is er een nieuwe geluids- en lichtinstallatie die slechts één keer is gebruikt.

De vrijwilligersploeg telt een 50-tal jonge gasten en dames. De verschillende werkgroepen krijgen de nodige vrijheid om hun ding te doen en dat spreekt aan. Al blijft iedereen welkom om mee te werken.

De ambities zijn om de caféwerking weer op toeren te krijgen, de zolder verder af te werken en verschillende soorten muziek te laten klinken in het repetitielokaal, dat volledig geïsoleerd is.

Oberbayern avond

De eerste thema-avond wordt de Oberbayern avond in het café op zaterdag 16 oktober. Later volgen de Spookkot-sessies op Halloween, een house & techno party, waar de ploeg heel wat tijd stopt in versiering en inrichting. Die vindt plaats in de zaal en het café blijft open. Maar iedereen kijkt al uit naar de Bascuulfeesten op 19, 20 en 21 november, een weekend met stoofvlees met frieten, dj Vinyl, de Turbo Alive Band en Idiots. Tickets zijn online te koop via de Facebookpagina Bascuulfeesten 20-21.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier