Meer interesse voor opvanginitiatief Bijspelerij RSL

Bijspelerij RSL betekent voor de kinderen en de ouders een fijne tijd.© GF
Bijspelerij RSL betekent voor de kinderen en de ouders een fijne tijd.© GF
Redactie KW

Terwijl 2020 een feestjaar had moeten worden voor Bijspelerij RSL, hing de werking aan een zijden draadje. Gelukkig kon de Bijspelerij ook in het coronajaar dankzij de enthousiaste deelnemende ouders op een veilige en plezante manier doorgaan. Het initiatief kende zelf een groei met een 15-tal nieuwe gezinnen. Tijdens de paas- en zomervakantie slaan ze opnieuw hun tenten op op het schoolterrein van De Bonte Specht.

Er zijn in Roeselare zo’n 6.000 kinderen tussen 2,5 en 12 jaar. Voor veel ouders is opvang zoeken een hele klus. Niet alle ouders kunnen terugvallen op een uitgebreid familiaal netwerk en het reguliere aanbod is vaak vrij duur. “Bijspelen vormt een leuke afwisseling op het reguliere aanbod van kampen en speelpleinwerking. Bovendien is het Bijspelen door de kleinschaligheid en de vertrouwde groep kinderen een favoriet voor vele kinderen. Niet enkel de kinderen brengen een fijne tijd door, maar ook voor de ouders is het Bijspelen fijn: quality time met de kinderen én de mogelijkheid om andere ouders te leren kennen .

Ook in het coronajaar 2020 kon de Bijspelerij dankzij de enthousiaste deelnemende ouders op een veilige en plezante manier doorgaan. Met handjes wassen, mondmaskers voor de ouders maar vooral met veel ambiance. Meer nog, na een intensief voorjaar met de kinderen thuis, zagen nog meer ouders het voordeel in van een ruim opvangnetwerk en kende het initiatief opnieuw een grote groei met een 15-tal nieuwe Roeselaarse gezinnen.

Geëngageerde ouders

Bijspelerij RSL bestaat sinds 2016, en organiseerde sinds dan al zo’n 850 opvangdagen. Hoe het werkt? Per dag dat je samen met een andere ouder zelf de kinderen opvangt, kun je je kinderen 3 dagen brengen.

“In 2021 slaan we tijdens de paas- en de zomervakantie opnieuw onze tenten op op het schoolterrein van De Bonte Specht. Een dergelijke werking staat of valt met geëngageerde ouders.”

Wie meer wil weten over Bijspelen, kan een e-mail sturen naar bijspelerijrsl@gmail.com . Inschrijven voor de paasvakantie kan tot 15 februari.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.