Lukas wordt 21 in ‘21: “Fietsen naar Compostela”

Kan je jezelf kort voorstellen?

“Ik ben Lukas en word 21 jaar op 28 februari. Ik woon in Beveren-Leie, samen met mijn zus Marthe en mijn ouders. Momenteel zie ik hen helaas weinig, want ik ben meestal op kot in Kortrijk. Ik zit in mijn derde jaar ergotherapie en heb hierna nog ééntje te gaan. In de week ben ik dus vooral bezig met mijn studies, al maak ik ook graag tijd vrij voor mijn passie basketbal.”

Hoe heb je de afgelopen maanden je studentenleven ervaren?

“Op dit moment heb ik zeker geen zot studentenleven. Ik heb deze maand examens, dus ben ik al aan het blokken sinds december, maar in mijn dagelijkse studentenleven merkte ik dit semester wel veel verschillen. Normaal heb ik een heel drukke planning. Ik studeer, ga twee keer per week basketballen en zit in twee studentenverenigingen. Door corona liggen mijn trainingen en wedstrijden al een aantal maanden stil. Ook alle activiteiten in mijn studentenclub gaan niet door. We drinken daar inderdaad af en toe een pint, maar ik mis vooral de toffe bende en de groepsactiviteiten, zoals paintball. Ondanks alles ben ik wel heel blij met mijn kotgenoten. We zijn als vriendengroep nog meer naar elkaar toegegroeid.”

Waarom koos je voor basketbal?

“Mijn papa heeft me ingeschreven in de derde kleuterklas en voor mij is het sindsdien nooit meer gestopt. Op dit moment speel ik bij de tweede ploeg van Desselgem, in derde provinciale. Ik doe het niet alleen voor de sport, maar ook voor de vriendschap.”

Wat spreekt je zo aan in je opleiding?

“Ik koos voor ergotherapie omdat ik graag bezig ben met mensen. Ik hoop later mee te helpen aan de re-integratie van mensen in de samenleving. Het liefst zou ik dan ook werken met mensen met een verslaving.”

Wat verwacht je van 2021?

“Ik hoop snel terug op het basketbalveld te staan en als barman te werken in mijn studentencafé. Ook zou ik heel graag slagen voor mijn derde jaar en wil ik op reis naar een ver land met mijn kotgenoten.”

Wat zou je op dit moment het liefst doen?

“Ik zou heel graag weer kunnen genieten van mijn studentenleven. Zo samen eens eentje drinken met een groep vrienden of eens een avond uitgaan. Ook wil ik graag terug gaan trainen en wedstrijden spelen. Ten slotte hoop ik dat ik mijn oma snel weer ga kunnen zien. Door corona zie ik ze nu veel minder.”

Wat staat er nog op je bucketlist?

“Later wil ik veel rondtrekken. De wereld zien is iets prachtigs voor mij. Ook heb ik mezelf uitgedaagd om ooit in mijn leven te fietsen naar Compostela. Daarnaast hoop ik me vooral te kunnen omringen met de vrienden en familie die ik graag zie.”

(Fauve Martinez)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.