Lexy (11) is kinderkrak in Mesen: “Ik help iedereen waar ik kan”

(foto Eric Flamand)
Redactie KW

Lexy Pyck (11) werd door directeur Henk Houwen van de VBS Mesen voorgedragen als Kinderkrak van Mesen. Samen met zijn onderwijzend personeel noemt hij haar ‘het moedertje’ van het vierde leerjaar. “Lexy is altijd bereid om te helpen met haar klasgenootjes of leerkrachten. Haar luisterend oor maakt van haar een ideale Kinderkrak.”

Lexy zelf was wat verrast met de nominatie. “Ik ben altijd goedlachs en help waar ik kan.” Lexy heeft met Mauro een tweelingbroer waarmee ze samen naar het Ieperse zwembad trekt om er bij de Royal Yper Swimming Club aan competitiezwemmen te doen. “Ik ben best trots dat ik volgend seizoen mijn eerste wedstrijden kan zwemmen.”

Piano

Lexy speelt ook piano. Ze volgt lessen aan de Stedelijke Muziekacademie van Ieper. “Momenteel kan ik thuis al heel wat melodieën spelen en dat zorgt telkens weer voor rust in ons huis. Het zijn voorlopig nog geen al te bekende nummers, maar iedereen thuis is wel aan het genieten wanneer ik speel.”

Een keuze maken tussen haar twee grote hobby’s doet ze voorlopig nog niet. “Als ik dan toch moet kiezen, zal ik het zwemmen niet zo vlug laten schieten. En vooral nu je vanaf volgend jaar kan zwemmen in competitieverband. Ik kijk er alvast naar uit en ben benieuwd hoe ik die vele meters in een goede tijd zal kunnen zwemmen.”

(MDN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.