Leerkracht nodigt bekende gezichten uit voor videobabbels met leerlingen tijdens vakantie

Sporza-journalist Ruben Van Gucht is een van de bekende gezichten die tijdens de kerstvakantie deelneemt aan de Google Meets-sessies van Steven Verhamme.©DAVID STOCKMAN BELGA
Sporza-journalist Ruben Van Gucht is een van de bekende gezichten die tijdens de kerstvakantie deelneemt aan de Google Meets-sessies van Steven Verhamme.©DAVID STOCKMAN BELGA
Olaf Verhaeghe

Dat het geen gewone kerstvakantie zal worden, hoeft niet meer uitgelegd te worden. Ook voor kinderen zijn de mogelijkheden om te ontspannen dezer dagen uiterst beperkt. Steven Verhamme, leerkracht in het Don Bosco Kortrijk, organiseert daarom de hele kerstvakantie lang enkele videogesprekken met bekende en boeiende Vlamingen.

Videogesprekken met bekende Vlamingen van een half uurtje, elke dag om 11 uur. Dat is het opzet van het project van de Kortrijkse leerkracht Steven Verhamme deze kerstvakantie. Eerder deed hij hetzelfde tijdens de herfstvakantie met onder meer Giovanni Kemper, Loes Van den Heuvel en Wim De Vilder.

“Het aantal ontspannings- en contactmogelijkheden voor kinderen zijn erg beperkt deze vakantie”, zegt Steven Verhamme. “Dat maakt het voor hen een zware periode. Net daarom dit initiatief vanuit Don Bosco Kortrijk. Door Google Meets te organiseren met verschillende bekende maar vooral ook interessante Vlamingen proberen we voor een lichtpuntje te zorgen.”

De Google Meets richten zich in eerste instantie voor de leerlingen van de eerste graad van Don Bosco, maar ook kinderen van het vijfde en zesde leerjaar van andere scholen kunnen gerust aansluiten. Maandag is het de beurt aan Celine Verbeeck (Nachtwacht), dinsdag aan voetballer Kristof D’Haene (KVK), woensdag komt jeugdauteur Do Van Ranst langs in de videosessies en donderdag is het aan basketbalicoon Ann Wauters.

Tijdens de tweede week van de kerstvakantie praat en beantwoordt Ruben Van Gucht, sportjournalist bij VRT, alle vragen. Dinsdag om 11 uur komt TV-kok Wim Ballieu langs, woensdag Karrewiet-presentatrice Amber Janssens. Op donderdag 31 december sluit Steven Verhamme de reeks videogesprekken af met een verrassing.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier