Leden jeugdbeweging geven Izegem kleur

© FM

De vrijetijdszone rond De Leest in Izegem was gehuld in een veelkleurige stofwolk. Deze was niet het gevolg van werken elders in de buurt, maar wel van het colourfestival. Diverse jeugdbewegingen gingen elkaar onder impuls van de jeugddienst met krijtstof te lijf.

Het colourfestival tijdens de Dag van de Jeugdbeweging is sinds jaren een vaste traditie in Izegem. Vorige edities vonden plaats op de Korenmarkt pal voor het stadhuis, maar dit keer werd uitgeweken naar de vrijetijdssite aan De Leest. Daar is veel meer ruimte en kon een complete arena uitgebouwd worden.

Kleurrijke stofwolken

En in die arena gingen de leden van de jeugdbewegingen elkaar te lijf. Handenvol kleurrijk krijt vloog in het rond terwijl de menigte uiteen stoof tijdens diverse ludieke spelletjes. Eerst waren de kinderen uit het basisonderwijs aan de beurt, daarna volgden de jongeren uit het secundair onderwijs. Ze beleefden dolle pret.

Omstreeks 17.30 uur waren de stofwolken opgetrokken en keerden de jongsten terug huiswaarts. Een mooie afsluiter van hun ‘Dag’ nadat ze eerder al op dezelfde locatie op een vieruurtje werden getrakteerd.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(MI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.