Laure Melis wordt 21 in ‘21: “Ik wil het noorderlicht zien”

Laure Melis studeert bestuurskunde.© Jan Verbeke
Laure Melis studeert bestuurskunde.© Jan Verbeke
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Deze week Laure Melis uit Leisele.

Hoe ziet je doordeweekse dag eruit?

“Ik studeer bestuurskunde aan de UGent en zit op kot in de Arteveldestad. Na de lessen spreek ik graag buiten af met vrienden om coronaproof iets te drinken en ik doe ook dikwijls een online workout.”

En wat in het weekend?

“Dan geef of volg ik dansles, bij Danslab in De Panne en Ocho in Veurne. Daarnaast probeer ik ook wat quality time door te brengen met mijn gezin en de twee hondjes.”

Wie is/was je knuffelcontact?

“Een van mijn beste vriendinnen. Zij studeert hetzelfde als ik en zo hebben we tijdens de blok en de examens telkens samen kunnen leren.”

Wat deed je om de lockdowns door te komen? Nieuwe hobby’s ontdekt?

“Na het vele schoolwerk ging ik elke dag sporten. Tijdens de eerste lockdown heb ik yoga ontdekt. Daarin heb ik veel rust gevonden.”

Ben je een Netflixer/bingewatcher en wat moet je zeker gezien hebben?

“’s Avonds bekijk ik graag enkele afleveringen van een goeie serie, als ontspanning. Peaky Blinders en The Queen’s Gambit zijn voorlopig mijn favorieten van dit jaar.”

Hoe zit het met de generatiekloof? Vind je je ouders ouderwets?

“Mocht je mij dit vijf jaar geleden gevraagd hebben, had ik wellicht ‘ja’ geantwoord. Ondertussen ben ik ouder en wijzer, en door op kot te zitten ben ik vrij zelfstandig geworden. Mijn ouders geven mij alle vrijheid en wij hebben nu een hele goeie band.”

Waar ben je het meest aan gehecht?

“De kookkunsten van mijn mama!”

Waar kan je absoluut niet tegen? En kom je dan in opstand?

“Het stoort mij dat veel mensen over alles zo snel een oordeel klaar hebben. Met de maatregelen en de versoepelingen lijkt de overheid bijvoorbeeld nooit iets goeds te kunnen doen, terwijl die politici ook maar hun best doen. In een gesprek haal ik dikwijls aan dat we wat meer moeten relativeren, maar ik ga zelf niet op reacties op nieuwssites of sociale media reageren.”

Wat staat er bovenaan je bucketlist?

“Ik zou wel graag het noorderlicht eens willen zien.”

Hoe zie je jezelf over tien jaar?

“Tegen dan heb ik hopelijk mijn diploma op zak en zit ik in de beginjaren van een succesvolle carrière.”