KSA’ster Marjolijn is jongere van het jaar

Marjolijn Desmet (20), actief bij KSA Ambroos en lid van de Kuurnse jeugdraad, is verkozen tot jongere van het jaar 2020 in Kuurne. De prijs werd uitgereikt tijdens de streamshow ‘All you need is live’.

Marjolein kreeg meer dan vierhonderd stemmen achter haar naam (Foto BRU)
Marjolein kreeg meer dan vierhonderd stemmen achter haar naam (Foto BRU)

Marjolijn Desmet (20) kreeg de originele award uit handen van burgemeester Francis Benoit na een de unieke streamshow ‘All you need is live’. Die vond plaats op 30 januari vanuit het gemeentehuis. De gemeente had vooraf een oproep uitgestuurd naar de jongeren om massaal te stemmen. Maar liefst 940 jonge Kuurnenaars gaven gehoor aan die oproep en brachten digitaal hun stem uit. Van die 940 stemden er 432 mensen op winnares Marjolijn Desmet. Een eervolle tweede plaats was weggelegd voor Thibaud Despriet van KSA Leiezonen. Lore Duponselle van Chiro Kierewiet eindigde op een derde plaats.

Steun voor jongeren

Naast eeuwige roem en een trofee wint Marjolijn ook nog een partybox die ze na de lockdown in ontvangst zal kunnen nemen. “Ik was overdonderd toen ik hoorde dat ik de verkiezing gewonnen had”, reageert Marjolijn, die student ergotherapie is aan de Howest in Kortrijk. “Op het ogenblik dat de uitslag bekendraakte, lag ik al onder de lakens. Ik was moe van een hele dag studeren. Het was een vriendin die mij telefonisch op de hoogte bracht van mijn overwinning. Ik ben alvast blij met de erkenning. Vanuit de gemeente is dit ook een mooie geste naar de jongeren toe, die alle steun kunnen gebruiken in deze moeilijke periode. Ik dank alvast KSA Ambroos voor de nominatie. Deze award is een erkenning voor iedereen.”

De opzet van de prijsuitreiking van ‘jongere van 2020’ kwam van burgemeester Francis Benoit, ook bevoegd voor Jeugd. “Het is een symbolische prijs”, vertelt hij. “ Eigenlijk is de winnaar de hele jongerengemeenschap, want voor hen was 2020 geen gemakkelijk jaar. Als burgemeester hoor en zie ik veel. Het is voor niemand evident, maar zij verliezen echt een jaar in de mooiste periode van hun leven.”

Livestream

De livestream ‘All you need is live’ werd verzorgd door Robin Verhaeghe, Jels Devlaminck en Ward Hellin van KSA Leiezonen. Zo’n honderd kijkers zagen Marjolijn uiteindelijk de zege wegkapen. Via deze livestream wilden het KSA-trio en het gemeentebestuur van Kuurne de jeugd in deze moeilijke tijden wat ontspanning bieden. (BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.