KSA Wytewa zoekt sponsors voor nieuwbouw

KSA-hoofdleider Stan Priem, vooraan geflankeerd door Piet Decan en Jan Vanneste, gaat samen met de leidersequipe (allen met een sponsordossier in de hand) op zoek naar sponsors.©JOKE COUVREUR (foto JCR)
KSA-hoofdleider Stan Priem, vooraan geflankeerd door Piet Decan en Jan Vanneste, gaat samen met de leidersequipe (allen met een sponsordossier in de hand) op zoek naar sponsors.©JOKE COUVREUR (foto JCR)
Wouter Vander Stricht

KSA Wytewa krijgt een nieuw lokaal, maar is daarvoor nog fondsen aan het werven. Ze startten daarom een sponsoractie. “Er zijn nog heel wat oud-KSA’ers die ons genegen zijn. Mochten die allemaal kunnen sponsoren”, klinkt het hoopvol bij hoofdleider Stan Priem.

De oude chalet van de KSA, naast het voetbalveld op de site Klein Seminarie-VABI, is al afgebroken. Op de betonplaat komt straks een nieuwbouw met twee verdiepingen die vooral moet dienen als opslagruimte. Op diverse locaties binnen het Klein Seminarie krijgt KSA de jeugdvereniging die in 1928 het levenslicht zag op die plaats ook lokalen ter beschikking. “We zijn daar de directie dankbaar voor. Het is belangrijk dat we hier kunnen blijven”, benadrukt hoofdleider Stan Priem. “Momenteel hebben we 17 leiders en 150 leden, maar nieuwe lokalen bieden de kans om verder te groeien. Op termijn willen we zeker naar 200 leden. Zelf vergaderen we nu nog altijd in de Kattenstraat waar KSA Roobaert (KSA-meisjes) de lokalen heeft. Op de site van het Klein Seminarie hebben we hier ruimte zat om ook buiten te ravotten. Als jeugdbeweging in het centrum van de stad is het niet altijd makkelijk, in tegenstelling tot andere delen van de stad komen hier niet veel extra jonge mensen wonen. Maar we blijven onze stek trouw. We hebben ook al de toestemming om tot 2052 op de site te blijven.”

De kostprijs van de nieuwbouw die tegen deze zomer gebruiksklaar zal zijn wordt geraamd op 170.000 euro, waarvan er via subsidies al 100.000 bijeen gebracht is. Piet Decan en Jan Vanneste, als oud-leiders nog altijd een grote steun voor de jonge generatie, willen de jongeren een duwtje in de rug geven en ondersteunen mee de sponsoractie. Er lopen verschillende sponsorformules die je allen terugvindt op de site van KSA Roeselare. Er volgt straks ook nog een wijnverkoop en pop-upbar Bierhof krijgt in 2021 een vervolg. (WVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.