KSA Kemmel vervoegt het kamp in Geel na wateroverlast in de Ardennen

Een bus bracht de KSA-leden van Sprimont naar Geel. © Facebook KSA Kemmel
Redactie KW

Op verschillende tijdstippen vertrokken deze week jongeren van KSA Kemmel op zomerkamp. Niet alleen de coronatesten maakten de voorbereiding bijzonder, na de ‘waterbom’ in de Ardennen besloot de leiding nu ook om het kamp met de +12 jarigen in Fraipont te verlaten. “We sluiten aan bij onze groep van -12 jarigen en kabouters die in Geel verblijven,” zegt Milo Lewyllie.

Fraipont ligt aan de Vesder in de provincie Luik. “Onze tenten waren wel op een hoogte opgeslagen. We overnachtten voor alle zekerheid wel op de hooizolder op de weide van onze kampplaats maar deze morgen zaten we zonder elektriciteit en besloten we met de bus naar een andere kampplaats te gaan”, legt Milo uit.

“Veel winkels zijn ondertussen gesloten of hebben weinig voorraad. Deze morgen stapten we naar Sprimont, een buurdorp van Fraipont op een kleine 3 kilometer van onze kampplaats, om daar de bus te nemen. We sluiten aan bij onze -12 jarigen in het kasteel ‘t Zonnedauw in Geel waar er genoeg bedden zijn om de 18 deelnemers van +12 te laten verblijven.”

Advies ingewonnen

“We zullen daar de rest van het kamp voortzetten. We zullen ons eerst eens goed opwarmen en wassen om er dan weer voluit voor te gaan.” De leiding van KSA Malegys Kemmel nam de beslissing na raad te hebben ingewonnen bij KSA Noordzeegouw en de gemeente Heuvelland. De +12 jarigen zetten zo hun kamp in het thema van de feestdagen verder met de -12 jarigen die als thema een bootcamp hebben.

“Maar ook voor de +12 jarigen zullen we de klassiekers zoals gepland zeker aanbieden, er komt dus een 24-uren spel.” Bij de -12 jarigen zijn er 15 deelnemers. Het thema in de Antwerpse Kempen is bootcamp met een knipoog naar het succesvolle programma van Tom Waes.

Bijzonder werkjaar

Het is meteen een bijzonder werkjaar geweest voor de Kemmelse jeugdbeweging. Het is de eerste keer dit werkjaar dat KSA Kemmel een activiteit buiten hun eigen dorp organiseert. Een eerder gepland weekend in maart kon gezien de toen geldende coranamaatregelen niet doorgaan. “We planden dan wel activiteiten in en rond ons heem. Het gekozen thema jungle konden we gelukkig ook zeer goed plaatsen in onze bosrijke omgeving.”

Op 21 juli is iedereen terug in Kemmel. “Dat is dan meteen het einde van ons werkjaar, hervatten doen we eind augustus,” zegt Milo Lewyllie.

Kamp KSA Westouter

Deze zomer nog vertrekt KSA Westouter van 11-18 augustus op kamp naar Opoeteren, een deelgemeente van het fel getroffen Maaseik. “We bekijken nu volop hoe we dit allemaal praktisch en veilig kunnen laten verlopen”, zegt Aukje Poorteman. KSA Westouter vertrekt, leiding en kookploeg inbegrepen met 130 personen. “Voor de jongeren voorzien we overnachting in een gebouw, voor de ouderen is dat in tenten.” (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier