KSA Assebroek organiseert voor het eerst een open kamp om het jeugdwerk voor iedereen toegankelijk te maken

Schepen Mathijs Goderis met de leiding van KSA Assebroek.
Schepen Mathijs Goderis met de leiding van KSA Assebroek.
Stefan Vankerkhoven

KSA Assebroek organiseert deze zomer hun eerste open kamp voor meisjes tussen 6 en 11 jaar in Ieper van 1 tot en met 7 augustus. “Met onze KSA willen we iedereen laten genieten van een jeugdbewegingskamp en een weekje vakantie. We vinden een toegankelijk en divers jeugdwerk in Brugge zeer belangrijk en beseffen dat niet iedereen de weg vindt naar het jeugdwerk of dit niet zo maar kan betalen en daarom organiseren we dit open kamp”, vertelt hoofdleidster Maud Vanderbeck.

“Een open kamp is er vooral voor kinderen die de weg naar het jeugdwerk of andere verenigingen moeilijker vinden. We focussen ons vooral op kinderen in kansengroepen en willen ons kamp zo toegankelijk mogelijk maken. Zo houden we de kostprijs zo laag mogelijk (25 euro) en geven we de meisjes en hun gezin ook info op maat tijdens een persoonlijk gesprek. Zo kunnen ze kennismaken met wat een kamp is en onze jeugdwerkcultuur”, verduiudelikt Maud Vanderbeck.

Financiële steun

Om dit kamp te kunnen realiseren kan KSA ASsebroek rekenen op de financiële steun van Cera en kiwanis Brugge. “Het Open Kamp van KSA Assebroek Meisjes is een prachtig initiatief om nog meer kinderen te laten genieten van een leuke vrijetijd. Hier richten ze vooral hun pijlen op kinderen die extra nood hebben aan avontuur, ontspanning en plezier”, zegt de Brugse jeugdschepen Mathijs Goderis. “Met het open kamp zetten ze in op het recht op vrijetijd voor kinderen en jongeren en daarbij wil de KSA zoveel mogelijk drempels wegwerken. Chapeau!”

AXI-bonnen

“Ook vanuit de Brugse Jeugddienst willen we inzetten op vrijetijd en jeugdwerk voor iedereen. Zo kunnen ouders indien nodig ook beroep op de jeugd-AXI-bonnen ter waarde van 10 of 50 euro om het kamp mee te betalen. De jeugd-AXI-bon is af te halen in het Huis van de Bruggeling of de gemeenteafdelingen van Stad Brugge. Meisjes en ouders die interesse hebben, kunnen contact opnemen met KSA Assebroek via gameeopkamp@ksaassebroek.be”, besluit de schepen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.