Kortrijkse schepen van onderwijs biedt perspectief aan studenten

De schepen voorzag elke student in Depart van een warme kom tomatensoep.© AN
De schepen voorzag elke student in Depart van een warme kom tomatensoep.© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Kortrijkse schepen van Onderwijs, Kelly Detavernier (N-VA), bracht de hard werkende studenten in evenementenhal Depart maandagochtend een warme kom soep. “Het zijn geen gemakkelijke tijden voor hen, dat beseft het stadsbestuur ook. We proberen hen dus te helpen waar kan”, legt ze uit. De studenten apprecieerden het gebaar.

Stad Kortrijk breidde het aantal bloklocaties in het centrum, maar ook in de deelgemeenten al een paar keer uit. De vraag is groot nu veel studenten een huis moeten delen met thuiswerkende ouders en broers of zussen die online les volgen.

Perspectief

Dat beseft ook schepen Kelly Detavernier. Zij kwam de studenten die aan de slag waren in evenementenhal Depart maandagvoormiddag een warme tas tomatensoep aanbieden. “Daarnaast trekt een medewerker van de stad er ook elke donderdag op uit met een tas koffie en een stuk fruit voor onze studenten”, aldus de schepen.

“We hopen snel meer voor hen te kunnen doen”, vervolgt ze. “Zodra het kan willen we een alternatief voor het geannuleerde Student Welcome aanbieden. Een soort Student Spring Break en dat op 28 april op de terreinen van Depart XXL.”

De studenten appreciëren het perspectief en het tasje soep. “Thuis heb ik echt veel te veel afleiding om productief te kunnen studeren”, vertelt Jasmyn, een studente Chemie. “In de bibliotheek mag je bovendien niet eten over de middag. Hier is dat geen probleem. Ik ben blij dat de stad zo een plaatsen voorziet.”

Bijna 200 plaatsen

Sinds de tweede week van december kunnen 120 studenten terecht in het centrum en de deelgemeenten van de stad. Onder andere de centrale bibliotheek, JC Tranzit, OC Aalbeke, OC De Wervel in Bellegem en ‘t Kasteel in Heule werden opengesteld. Een week later bleek er al een tekort te zijn.

Ook evenementenhal Depart werd toegevoegd aan het aanbod. Daardoor was er plaats voor 47 extra studenten die centraal in Kortrijk hun examens wilden voorbereiden. Maar ook die plaatsen raakten snel weer opgevuld. Dus zat er niets anders op voor het stadsbestuur om opnieuw uit te breiden. OC Marke werd op vraag van de studenten zelf ook opengesteld. Daar konden er nog eens 30 terecht.

De plekken blijven nog beschikbaar tot op het einde van de maand.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier