Kortrijkse organisatie Wildtrails evacueert zelf 100 kinderen tijdens zomerkamp in Jupille

Via de laadbak werden 100 jonge avonturiers op het droge gebracht. © Facebookpagina Wildtrails
Phebe Somers

Donderdagnacht is de Ourthe buiten z’n oevers getreden, waardoor het niet meer veilig was voor de 100 kinderen die op avonturenkamp waren in Jupille (provincie Luxemburg) om ter plaatse te blijven. Omdat de hulpdiensten op dat moment overbevraagd waren, besloot de organisatie Wildtrails om zelf de evacuatie te regelen, waarin ze wonderwel geslaagd zijn.

“Tot donderdag was het vrij werkbaar om ter plaatse te blijven, maar donderdagnacht is de hel pas echt losgebarsten. Dan hebben we zelf onze evacuatie moeten organiseren in overleg met de brandweer en de burgemeester want er was niemand meer beschikbaar.”, klinkt het bij de organisatie. Gelukkig konden ze rekenen op een terreinvrachtwagen van een vaste grondwerkenleverancier.

Grote materiële schade

© Facebookpagina Wildtrails

Het Basecamp van Wildtrails, waar Frank Descamps uit Kortrijk met z’n team avonturenkampen voor kinderen en teambuildings organiseert, ligt in Jupille aan de Ourthe, een gebied dat niet kon ontsnappen aan het noodweer.

Omdat de materiële schade ook heel groot is en ze de impact nog niet goed kunnen inschatten zullen duren worden alle logies en activiteiten opgeschort tot en met 1 augustus. Ze kunnen alvast rekenen op enorm veel steun en een leger aan sympathisanten die hen helpen om de boel op te kuisen.

Iedereen veilig

Volgens Frank verliep de interventie vlekkeloos. De kinderen verbleven in verschillende gebouwen, die om de beurt werden geëvacueerd met behulp van een vrachtwagen. Na een uur was het voorbij en konden de kinderen genieten van een ontbijt vooraleer ze werden opgehaald door hun ouders.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier