Kindertekeningen worden geprojecteerd op gevel Schouwburg

Omdat het Kortrijks kinderkunstenfestival Spinrag dit jaar helaas niet in normale vorm kon doorgaan, riep het Spinragteam de hulp in van de kinderen: zij vroegen om kleur te geven aan de Schouwburggevel.

Spinrag mocht meer dan 300 kleurrijke en creatieve inzendingen ontvangen.© GF
Spinrag mocht meer dan 300 kleurrijke en creatieve inzendingen ontvangen.© GF

De oproep werd massaal beantwoord: op amper een week tijd ontving Spinrag ruim 300 inzendingen. Via een af te drukken template op de Spinragwebsite konden de kinderen de nieuwe gevel van Schouwburg Kortrijk in een nieuw jasje steken.

De Kortrijkse scholen deelden de oproep massaal in hun eigen netwerk. Met succes: Spinrag mocht meer dan 300 kleurrijke en creatieve inzendingen ontvangen. Alle tekeningen worden ‘s avonds geprojecteerd op de gevel van Schouwburg Kortrijk.

“Het is zo hartverwarmend dat we veel inzendingen hebben gekregen. De kinderen en hun ouders zijn ons duidelijk niet vergeten. En wij hen ook niet. Dat de Kortrijkse scholen massaal onze oproep mee verspreidden, toont hun betrokkenheid. Scholen zijn een belangrijke partner voor onze Spinragwerking”, zegt projectcoördinator Mieke Vandecandelaere.

De projecties kan je bekijken vanaf 18.30 uur, dit tot en met 21 februari.

(PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.