Kinderopvang Ukkie-Pukkie tijdelijk dicht na coronabesmettingen

Kinderopvang Ukkie-Pukkie moet tijdelijk de deuren sluiten.© AVH
Kinderopvang Ukkie-Pukkie moet tijdelijk de deuren sluiten.© AVH
Redactie KW

Deze week testten twee kinderbegeleidsters van kinderopvang Ukkie-Pukkie positief op het coronavirus. Zowel het filiaal in Adegem als in Maldegem zijn nu tijdelijk gesloten.

De besmette begeleidsters kwamen zowel in de afdeling in Maldegem-centrum als in de afdeling in Adegem in contact met andere begeleidsters en kinderen. De kinderopvang in Maldegem en Adegem moet na het laatste contact met de besmette begeleidsters 10 dagen gesloten blijven.

Heropening

Dit betekent dat de kinderopvang in Maldegem gesloten blijft tot en met vrijdag 26 februari. Als begeleidsters en kinderen die in contact kwamen met de besmette persoon negatief testen, kan de kinderopvang op maandag 1 maart terug openen.

Het laatste contact met een besmette begeleidster in Adegem vond plaats op 12 februari. Als alle begeleidsters negatief testen, kan de opvang in Adegem op dinsdag 23 februari terug opengaan.

35 kinderen

In totaal kwamen 35 kinderen in contact met een van de besmette begeleidsters. Het wordt sterk aangeraden om deze kinderen te laten testen op het coronavirus. Alle ouders werden hierover ingelicht.

De beslissingen werden genomen door het Agentschap Opgroeien in nauw overleg met Agentschap Zorg en Gezondheid. (AVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.