Kinderopvang K’tjes Huis opent als eerbetoon aan Zuster Katrien

Achteraan zien we initiatiefnemers Anne-Sofie Vannieuwenhuyze en Stefan Devlieger met vooraan de begeleidsters Ann, Trisha en Steffie.© RLa
Achteraan zien we initiatiefnemers Anne-Sofie Vannieuwenhuyze en Stefan Devlieger met vooraan de begeleidsters Ann, Trisha en Steffie.© RLa
Redactie KW

Langs de Veurnseweg in Elverdinge werd enkele maanden geleden een gloednieuwe kinderopvang ‘K’tjes Huis’ opgestart. Het was de laatste wilsbeschikking van de vorig jaar overleden zuster Katrien, algemene overste van de congregatie. Er is plaats voor maximum 18 kinderen.

“De woning van de zusters van de congretatie van Home Vrijzicht stond leeg en ook bij ons sluimerde de idee al om voor onze 120 personeelsleden, voornamelijk vrouwen, een kinderopvang te organiseren. In de voorbereidende fase stootten we op een paar hindernissen. Kinderopvang kent zijn eigen typische organisatie en regelgeving, waar wij weinig of geen ervaring mee hebben. Zo zijn we op zoek gegaan naar een partner, die we vonden in de dienst voor onthaalouders Minneke Poes uit Ieper. We stellen de woning ter beschikking aan gunstige voorwaarden en in return krijgen onze personeelsleden voorrang bij de toekenning van de plaatsjes. Ook de uurregeling van het personeel kan daar flexibel op afgestemd worden. Wij voorzien ook de nodige catering”, licht directeur Stefan Devlieger van het woonzorgcentrum de samenwerking toe.

Straf team

“In deze kleinschalige, huiselijke, opvang kunnen we maximum 18 kinderen tegelijk opvangen, in leeftijd gemengde groepen tussen 0 en 3 jaar en occasioneel tot 6 jaar. Dit komt de sociale ontplooiing van de kinderen ten goede. Binnen dit project geven we voorrang aan de kinderen van het personeel van Home Vrijzicht. De opvang wordt verzekerd van maandag tot vrijdag en telkens van 6.30 tot 18.30 uur. Het team bestaat uit drie ervaren kinderbegeleiders. Trisha Denorme, bachelor orthopedagogie, van Poperinge komt uit de bijzondere jeugdzorg van Huize Godschalck in Loker. Steffie Florissoone, bachelor toegepaste psychologie uit Elverdinge maakte een overstap van kinderopvang ‘Toverschommeltje’ in Beveren-aan-den-IJzer en graduate in de orthopedagogie Ann Goethals, zelf mama van Nore en Niel, was voorheen actief als opvoedster in het NAH Reninge. We hebben gekozen voor een team waarbij opleiding, ervaring en visie richtinggevend waren. Onze dienst waarborgt een permanente begeleiding van de aangesloten kinderbegeleiders en de opgevangen kinderen”, benadrukt Anne-Sofie Vannieuwenhuyze, die de dagelijkse leiding van Minneke Poes in handen heeft.

Rondleiding

Geïnteresseerde ouders kunnen kennismaken met de opvanglocatie tijdens een rondleiding. Alle inschrijvingen gebeuren via de dienstverantwoordelijke Anne Luca via e-mail gezinsopvang@kinderopvangieper.be of 057 69 96 99. De ouders betalen een bijdrage afhankelijk van hun inkomen en ontvangen hiervoor jaarlijks een fiscaal attest. (RLa)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.